Aanpassing uren openbare verlichting

Gepubliceerd op Donderdag 21 maart 2024

Het college heeft eind 2023 beslist om de uren van de openbare verlichting aan te passen. De openbare verlichting blijft gedoofd op zondag-, maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht. Maar in plaats van te doven van 23u30 tot 4u30 zal er gedoofd worden van 24u tot 4u. Op vrijdag- en zaterdagnacht blijft de openbare verlichting, zoals steeds, overal branden!

Fluvius maakt momenteel werk van de aanpassingen in de cabines van de openbare verlichting. Eind maart, begin april zijn die werken afgerond. 

Bijkomend zal er ook een aanpassing gebeuren aan de LED-verlichtingsarmaturen. In de uren voor en na het doven zal er gedimd worden. Dat wil zeggen dat de lichtintensiteit met 25% of 50% zal verminderd worden.

Het dimmen voorafgaand aan het doven is enkel mogelijk bij de verlichtingsarmaturen die al zijn omgeschakeld naar de LED-technologie. Momenteel zijn al 561 lichtpunten verLED, goed voor 38,5% van al onze openbare lichtpunten. Tegen eind 2028 is de volledige openbare verlichting omgeschakeld naar LED.

OV

Vragen of opmerkingen? Neem contact op via milieudienst@lendelede.be 
Defecte straatlampen kan je steeds melden via www.straatlampen.be