Nieuws - meest recent

Bij een waterscan komt een medewerker van de watermaatschappij langs bij jou thuis, om je te helpen duurzaam om te gaan met water.

In de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 werden volgende reglementen goedgekeurd.

Er zijn maar liefst 63.139 vrijblijvende inschrijvingen voor de vijfde groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is ruim 13 % van alle West-Vlaamse gezinnen. Ook de Provincie Oost-Vlaanderen had voor haar groepsaankoop dezelfde inschrijvingsperiode: 59.080 schreven in. Op dinsdag 2 februari vond de online-veiling plaats. Voor de eerste keer werden de inschrijvingen voor de groepsaankopen van Oost- en West-Vlaanderen samengevoegd om zo een nog betere prijs te bekomen. In totaal gold het bod dus voor 122.219 gezinnen en/of bedrijven met een beperkt verbruik.

Binnenkort start de vasten. Hoewel deze actie samenvalt met de christelijke vastenperiode, staat "Dagen zonder vlees" los van religie. De kern van het project "Dagen zonder vlees" is de mensen bewust(er) maken van de impact van hun voedingskeuzes op het milieu. Bovendien is de vasten symbolisch in die zin dat het traditioneel een periode van bezinning en bewustwording is. Ideaal dus! Doe mee en bespaar op uw ecologische voetafdruk!

Veel leesplezier met de nieuwe Binnenstebuiten van februari!

binnenstebuiten_februari_2016

Zit je in de Kinder- en Jeugdjury Lendelede?

Dan nodigen we je graag uit naar 'Film in de bib'.

Op vrijdag 5 februari van 15:30u tot 17:15u is het de beurt aan de juryleden van leesgroep 3.

De week erop, op vrijdag 12 februari zelfde uur wordt de bib gereserveerd voor de juryleden van leesgroep 4.

Veel kijkplezier!

 

 

Op woensdag 10 februari van 14u tot 16u wordt er terug gebreid onder leiding van twee breimoeders.

Brei je graag in gezelschap, wil je je breiervaring delen of heb je een breiprobleem?

Heb je nog nooit gebreid en wil je leren breien? Dat kan ook.

Onderbreking van treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde in weekends van 27-28 februari, 05-06 + 12-13 + 19-20 maart en 02-03 + 09-10 april 2016

Leiedal realiseert samen met de gemeente het woonproject Bergkapel. Vanaf eind 2017 zullen een 50‐tal gezinnen er hun woondroom kunnen verwezenlijken.
In de nieuwe verkaveling zal bouwgrond te koop zijn voor 2‐, 3‐ en 4‐gevel woningen en ook een 15‐tal appartementen.

Voor de werken kunnen starten, zijn een reeks onderzoeken noodzakelijk. Op vraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed moet de bodem van de geplande woonzone onderzocht worden op archeologische vondsten.

De leerlingen van het eerste en tweede jaar voordracht en drama van de academie van Izegem (afdeling Lendelede) brengen poëzie tot leven. Bibliotheekbezoekers worden warm onthaald met een intieme poëtische ode of een klein gedicht. Op Gedichtendag een boek uitlenen of terugbrengen, wordt dan een warme woordenstroom die je niet snel vergeet. Gedichtendag is niet zomaar 28 januari maar is uitgebreid tot een echte poëzieweek van donderdag 28 januari tot en met donderdag 3 februari 2016