Nieuws - meest recent

De steenuil is Vlaanderens kleinste uiltje. Hij vertoeft graag in halfopen landschappen met veel kleine landschapselementen. Als schuil- en nestplaats verkiest hij oude knotwilgen of vervallen schuren. Ook in Lendelede maakt de steenuil gretig gebruik van de talrijke knotwilgen die de gemeente nog rijk is. Uit een inventaris van Natuurpunt blijkt dat er maar liefst 22 steenuil-territoria aanwezig zijn in de gemeente.

Bacterievuur is een plantenziekte, die vooral planten van de Rozenfamilie treft.  De bekendste zijn Meidoorn (Crataegus), Peer (Pyrus), Appel, (Malus), Dwergmispel, (Cotoneaster), Vuurdoorn, (Pyracantha), Kweepeer, (Cydonia), Meelbes / lijsterbes, (Sorbus) en Krentenboompje, (Amelanchier)

Bacterievuur bezorgt vooral fruitkwekers (peer, maar ook appel) kopzorgen. Ook boomkwekers kunnen met de ziekte te maken krijgen.

In ons land komen twee soorten van berenklauw voor: de inheemse berenklauw en de reuzenberenklauw. Deze laatste komt steeds meer en meer voor en daar willen wij graag uw aandacht op vestigen.

De bib sluit haar deuren van maandag 25 juli tot en met zaterdag 30 juli. Op maandag 1 augustus zijn we terug open. Je kunt je boeken altijd online verlengen op www.lendelede.be/bibliotheek of je boeken terug bezorgen via de inleverschuif. Fijne vakantie!

Op maandag 29 augustus wordt de eerste editie van "Lendlee Koerse" georganiseerd.

Een wedstrijd voor wielertoeristen over een afstand van 40 km.

Enkel Lendeledenaars, ex-inwoners van de gemeente en leden van WTC De Globetrotters mogen deelnemen. Aangesloten renners (vergunninghouders Wielerbond Vlaanderen of KBWB) en deelnemers jonger dan 18 jaar worden niet toegelaten.

Het startschot  voor 15 ronden op een gesloten parcours wordt gegeven om 19u op het Dorpsplein.

Vanaf 1 juli 2016 zullen de medewerkers van de sectorale dienstencentra van De Watergroep in Kortrijk, Eernegem, Waregem, Poperinge en Wevelgem de klanten enkel nog op afspraak ontvangen. Hierdoor kunnen ze de klanten een betere dienstverlening op maat aanbieden.

De gemeente nodigt uit tot een groot meezingfeest waar publiek en artiest dicht bij elkaar staan.

Wie de Koninklijke Harmonie Kunst en Eendracht een beetje kent, weet dat het orkest alles in goede banen zal leiden en zorgt voor een gezellig muzikaal evenement.

De spots zijn gericht op enkele vocale solisten. Zij nodigen het publiek uit tot meezingen van populaire Nederlandstalige, Engelse en Franse liedjes. Of ze herinneren aan de kinderjaren, aan een jeugdidool of aan een eerste liefde, iedereen vindt wel zijn eigen liedje als persoonlijke touch.

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

De kankerbestrijdingsactie Vergroot de Hoop zet dit jaar in op: fel groen voor genezing.

Jouw felgroen taxussnoeisel kan het verschil maken voor duizenden patiënten. Van snoeisel wordt immers medicijn gemaakt dat daadwerkelijk helpt tegen kanker.

Breng je snoeisel naar de IVIO-recyclageparken. Vorig jaar werden meer dan 10.000 chemotherapieën mogelijk gemaakt door de aanbreng van taxussnoeisel. Breng tussen 15 juni en 31 augustus ‘16 jouw jonge, felgroene taxussnoeisel naar het recyclagepark. 

Vanaf donderdag 23 juni 2016 tot en met vrijdag 8 juli 2016 zal het onmogelijk zijn om de overweg in de Stationsstraat over te steken.
Het verbod geldt voor alle weggebruikers, dus ook voor fietsers en voetgangers.