Nieuws - meest recent

De nieuwe Binnenstebuiten voor oktober staat online.

In 2015 vielen er naar schatting van de Europese Commissie 135 000 zwaargewonden op Europese wegen. Het gaat veelal om zwakke weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en bromfietsers. IMOB en haar Europese partners slaan nu de handen in elkaar om inzicht te verkrijgen in die ongevallen. Het doel: de verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers in Europa verbeteren.

Netbeheerders Eandis en Infrax worden vanaf 14 november 2016 de centrale aanspreekpunten voor alle eigenaars van zonnepanelen in hun werkgebied. Vanaf dan moet u niet meer bij ons zijn om groenestroomcertificaten aan te vragen. De volledige administratie wordt zo eenvoudiger, efficiënter en fraudebestendiger. U wordt hierover binnenkort persoonlijk geïnformeerd door Eandis/Infrax.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert crematorium UITZICHT in de periode voor 1 november ‘de Herinnering’.
We bieden u daarbij de kans om uw dierbaren te herdenken, van wie in het voorbije jaar de crematie werd verzorgd in UITZICHT.

Welkom in de grootste sportclub tijdens de Week van het Bos.
Wij dagen jullie uit om op zondag 16 oktober in 60 minuten gezamenlijk 100 miles te lopen in de natuur.

Op dinsdag 27 september 2016 om 19u30 in zaal Lindelei nodigt het Sociaal Thuis u graag uit voor de voordracht:

In 2014 werd gestart met de Zuid-West-Vlaamse knotploeg, een groep enthousiaste knotters die graag bomen knotten op het platteland.  Onze vrijwillige knotters worden door het Stadlandschap Leie en Schelde opgeleid (en verzekerd) en komen gratis knotbomen (die landelijk staan) knotten.  De knotters hebben recht op het brandhout, de eigenaar verwerkt de resttakken.

Het kan gebeuren dat een of meer dieren per ongeluk in een mestput valt. Sommige veehouders lossen het probleem zelf op, maar onderschatten daarbij het gevaar van vrijkomende mestgassen. De confrontatie kan nochtans een fatale afloop hebben. Om dergelijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen, herdachten de vier West-Vlaamse brandweerzones het interventieaanbod.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Ben je een verwoed lezer?

Een leesfan? Een boekenwurm? Gek op boeken?

Wil je mee op zoek naar het beste jeugdboek?

 Dan ben je de geknipte persoon om aan te sluiten bij de Kinder- en Jeugdjury Lendelede!

De bibliotheek richt een lessenreeks in rond het gebruik van Android tablet of smartphone. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij.