Nieuws - meest recent

Een nieuw initiatief van de heemkundige kring Lethae is het regelmatig publiceren van een digitale nieuwsbrief met leuke weetjes en foto's uit het verleden van Lendelede.

 

Op de foto herken je zeker bakkerij Vansteenkiste aan het begin van de Kasteelstraat; deze foto dateert van 1950. Er is nog niet zo heel veel veranderd.

 

Vanaf 1 januari 2017 wijzigen de openingsuren van het PWA.

Nieuwe openingsuren: Enkel nog open op dinsdagvoormiddag van 8.30 u. tot 12.00 u.

Vanaf 1 januari 2017 geldt in Vlaanderen een snelheidslimiet van 70 km/u op iedere weg buiten de bebouwde kom die geen autosnelweg of 2x2-weg met middenberm is.

Wordt u een dagje ouder, bent u ziek of hebt u een beperking en wil u ook graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen?
Dat kan, vaak mits enige hulp van uw familie en van professionele diensten zoals een poetsdienst, klusjesdienst, warme maaltijden, thuisverpleging enz.

Wist u dat er via het Sociaal Thuis een team van vrijwilligers is dat zich dagdagelijks inzet om u, uw familie en de professionele hulpverleners te ondersteunen?

 

Ook u kan een beroep doen op een vrijwilliger voor:

De Burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door VANOVERBERGHE KRIST, Winkelsestraat 87, 8860 Lendelede een aanvraag is ingediend om ...

In de gemeenteraadszitting van 24 november 2016 werd volgende reglementen goedgekeurd.

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, asielzoeker en erkend vluchteling?
Wat krijgt een asielzoeker in België en in Lendelede?
... Kom het antwoord te weten op de infoavond over vluchtelingen.

Samen op weg naar goedkopere groene energie. Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de provincie West-Vlaanderen. V

Wandel je mee met de gezelligste avondwandeling van het jaar?