Nieuws - meest recent

Al drie zomers lang waren we gastgemeente voor ‘Film in het bos’. Het is een fantastische ervaring om in open lucht, midden in een echt bos, naar een leuke familiefilm te kijken. Dit jaar zijn we opnieuw gastgemeente voor deze gezellige activiteit!
Iedereen van harte welkom.

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

Lendlee kermis komt eraan.

Het volledig programma kun je hier downloaden: kermisaffiche_2016_kl.pdf

Veel kermisplezier!

Einde juli ontving de gemeente de stedenbouwkundige aanvraag van de Intercommunale Leiedal voor het uitvoeren van infrastructuurwerken met inbegrip van het rooien van bomen op het bedrijventerrein site Nelca en omgeving.
Deze bouwaanvraag is een volgende grote stap in de herontwikkeling van de voormalige Nelcasite.  Niet alleen wordt de Stationsstraat aangepakt (vanaf de Spar tot aan de spoorweg), maar er komen o.a. ook twee nieuwe volwaardige wegen.

Tijdens de jaarlijkse kermis van Lendelede wordt in het kader van de activiteiten traditiegetrouw een deel van het centrum afgesloten.  Hieronder vindt u een oplijsting van de verschillende periodes en straten zodat u hiermee rekening kan houden en niet voor onverwachte hinder komt te staan.

Op vrijdag 26 augustus 2016:
Dorpsplein verkeer- en parkeervrij vanaf 18.30 tot 01.00 uur
Stationsstraat tussen het Dorpsplein en de Sint Jozefsstraat verkeers-  en parkeervrij vanaf 19.00 tot 04.00 uur

Ze voorspellen deze week enkele zeer warme dagen. Hete zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken gevolgen hebben op onze gezondheid. Een aantal algemene maatregelen kunnen de risico’s gelukkig beperken. l

Ben je eigenaar van een passiefhuis, lageenergiewoning* of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaatbouwers een rondleiding geven om je bouwen woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers Opendeur.

In september lanceert het project Vroegtijdige Zorgplanning in West-Vlaanderen de website www.VZPwvl.be. Op de website kan je terecht met vragen over het thema, je kan er activiteiten, voordrachten en vormingen in verband met het thema terugvinden in een agenda, een spreker zoeken, grasduinen in literatuur en wetenschappelijke artikels, …

Als Gezonde Gemeente Lendelede lieten we 31 mei, Werelddag zonder Tabak, niet ongemerkt voorbijgaan. We besteden extra aandacht aan de gevolgen van roken en plaatsten rookstop in de kijker.

In West-Vlaanderen hebben de vier hulpverleningszones Fluvia, Midwest, Westhoek en Zone 1 nood aan 259 nieuwe brandweermannen /-vrouwen. Kom langs op één van de infomomenten: elke vrijdag om 19 uur in de brandweerpost van Lendelede (Winkelsestraat 15)

Maar om brandweerman te worden, doorloop je eerst een heel parcours.