Volle granen smakelijk, verrassend en juist leren bereiden

(Volle) granen bieden ons ongelooflijk veel mogelijkheden om mee aan de slag te gaan in de keuken. Het zijn krachtige, plantaardige en gezonde ingrediënten, maar op zich hebben ze niet zo veel smaak, geur, kleur en aroma. We moeten als kok dus wat creatief leren zijn met deze ingrediënten. Ze lenen zich echter uitermate goed om kleur, geur en aroma te gaan toevoegen, maar ook om ze in tal van vorm


Waar
Zaal Lindelei
Stationsstraat 21 , 8860 Lendelede
Wanneer
18/04 from 19:00 to22:00
25/04 from 19:00 to22:00
Organisatie
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Prijs
€ 50.0 Reductieprijs - 32.00 EUR, Student - 41.00 EUR, Abonnementsprijs - 0.00 EUR
Reservatie
Buy tickets
info@vormingplusmzw.be
Phone: 056/260600
Contact
info@vormingplusmzw.be
Phone: 056/260600

(Volle) granen bieden ons ongelooflijk veel mogelijkheden om mee aan de slag te gaan in de keuken. Het zijn krachtige, plantaardige en gezonde ingrediënten, maar op zich hebben ze niet zo veel smaak, geur, kleur en aroma. We moeten als kok dus wat creatief leren zijn met deze ingrediënten. Ze lenen zich echter uitermate goed om kleur, geur en aroma te gaan toevoegen, maar ook om ze in tal van vormen en bereidingen te gebruiken. Je leert in deze cursus werken met een aantal granen uit het rijtje van rijst, gierst, gerst, rogge, haver, mais, tarwe en een aantal aanverwanten zoals boekweit, quinoa en amaranth. We werken met glutenvrije en -rijke granen. We maken o.a. granensalades, platte koekjes, verrassende pannekoekjes, ovenschotels, purees en granensoepen.     

Bron: UiTinVlaanderen.be