Bibliotheekweek

Oktober 2018 

bibmaand

 

*** zaterdagvoormiddag 20 oktober van 9.30u tot 12u VERWENDAG in de bib

Terug van weggeweest… de verwendag in  de bib. Op vraag van onze lezers pikken we de draad weer op en verwennen we onze trouwe en nieuwe lezers en gebruikers van de bib.

Een drankje en een hapje, een leuke babbel, glittertattoo's voor de kinderen en voor de dames speciaal voor hen een afspraakje bij een kleuren- en stijlconsulente. En wat dacht je van het  gratis lidmaatschap voor de nieuwe inwoners van onze gemeente als welkomstgeschenk? 

Altijd van harte welkom in de bib maar op die dag nog een tikkeltje meer!

  

 

*** dinsdag 23 oktober om 20u in Lindelei voordracht door relatietherapeute Rika Ponnet

 

Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze elkaar na een tijdje vaak ook weer af? Waarom kiezen veel mensen telkens weer voor een ’foute’ partner? En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit?

Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal legt Rika Ponnet de dieperliggende oorzaken van relatieproblemen bloot en toont aan hoe je hechtingsstijl je relatie bepaalt. Zo brengt ze niet alleen een unieke analyse van hoe relatieproblemen ontstaan, maar geeft ze ook concrete tools mee om ze beter aan te passen.

Rika Ponnet is seksuologe en leidt al jaren, samen met haar man het relatiebemiddelingsbureau Duet. Als therapeute begeleidde ze talloze singles en koppels. Ze is auteur van meerdere boeken zoals ‘Blijf bij mij’ en haar nieuwste boek ‘Alleen met jou’; verder is ze ook een veelgevraagd relatiedeskundige in de media en werkte ze mee aan het programma ‘Vind je lief

Een gezamenlijke organisatie van de Gezins- en Welzijnsraad en de bibliotheek en in samenwerking met het Sociaal Thuis, Markant, Femma, KVLV, VIVA SVV, KWB, Landelijke Gilde, Unizo, OKRA, NEOS, Samana, Gezinsbond, Prizma Middenschool, Sancta Lucia, CM Zuid-Westvlaanderen, Rode Kruis, Beweging.net.

  

 *** dinsdag 30 oktober om 14u in de bib voordracht door Diane De Keyzer 'Nieuwe meesters, magere tijden. Eten en drinken tijdens de Eerste Wereldoorlog'.

 

 4 augustus 1914. In de weken en maanden die volgen, vluchten duizenden Belgen het land uit, weg van het oorlogsgeweld. Het zouden magere tijden worden: na drie maanden oorlog was er niet één gram betaalbare tarwe meer te koop. Alles was schaars, duur en er was niets meer te verkrijgen zonder geld, veel geld, bons en voedselhulp uit Amerika

Diane De Keyzer ging op zoek in dagboeken, brieven, fotoalbums en receptenschriften naar verhalen over de woeker en de smokkel, maar ook over de grote vindingrijkheid van moeders die hun oorlogsrecepten noteerden in keukenboekjes in een wanhopige poging hun familie toch te voeden.

Diane De Keyzer is een geboren vertelster; ze was al in de bib te gast met haar boeken ‘Madame est servie’ en ‘ De schaamte en de schrik’

Inkom gratis; we verwelkomen je met een kopje koffie en een leuke babbel

Ism met de Seniorenraad, Neos, Okra en Samana