31 augustus 201901 september 2019

Spanning, beleving en samen genieten

Beleef op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september met het hele gezin de ideale afsluiter van de zomervakantie. Dit jaar zorgen we voor een extra gezellige familie-activiteit. Voor het tweede jaar op rij zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! Zo kan je na de film onmiddellijk onder de lakens kruipen en heerlijk wegdromen in de stilte van ons bos. Vooraf kan je genieten van een heerlijke spaghetti en 's morgens voorziet De Gezinsbond een smakelijk ontbijt!

patrijzenbos

Bosbeleving

Zaterdag 31 augustus 2019 vanaf 16u30

Vanaf 16u30 gooien wij de poorten van Hoeve Vercaemer en het Patrijzenbos open voor iedereen die dat wenst. Doorlopend zijn er twee workshops van Lélé. Zelf fossielen maken of een kroon van takken, klinkt geweldig toch? Daarnaast kan je kennismaken met bushcraft. Bushcraft betekent zoveel als (over)leven in, van en met de natuur. Door middel van enkele vaardigheden maak je het verblijf in de natuur zo aangenaam mogelijk. Dit natuurlijk met het nodige respect voor diezelfde natuur. Test uw kennis van de natuur met het reuze Elektrospel van Natuurpunt De Vlasbek of doe mee met hun zoekspel. Uiteraard staat het volledige speelbos ter beschikking van de kinderen om te ravotten en kan men de dorst lessen aan de bar. Wie wenst te overnachten kan vanaf 16u30 ook de tent opzetten in het Patrijzenbos.

Omstreeks 20u worden de doorlopende activiteiten afgerond en maken we plaats voor de filmvoorstelling.  Alle workshops zijn GRATIS en doorlopend. Je hoeft deze bosbelevingen niet noodzakelijk te combineren met de andere activiteiten.

Smulbeleving

Zaterdag 31 augustus 2019 om 18u30

De vrijwilligers van Samentuinen onderhouden samen een prachtige moestuin. De vele groenten die geoogst worden delen ze graag met de bezoekers van Bosbelevingen. Daarom voorzien ze verse spaghetti met groenten uit de Samentuin. Vorig jaar viel de spaghetti erg in de smaak. Niets boven eigen kweek en vers bereide spaghetti!

Inschrijven voor deze beleving is verplicht. Je hoeft de smulbeleving niet noodzakelijk te combineren met de andere activiteiten.

Prijzen: € 7/volwassene - € 5/kind

Filmbeleving

Zaterdag 31 augustus 2019 vanaf 20u

Voor de 7de maal komt BOS+ langs in het Patrijzenbos voor "Film in het Bos". Tijdens de buitenspeeldag in april hebben de deelnemende kinderen kunnen kiezen welke film er zou afgespeeld worden. Men koos enthousiast voor de animatiefilm "Ferdinand". 

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

Dit jaar is er GRATIS inkom, voor iedereen! Inschrijven is wenselijk, maar ook late beslissers zijn welkom. Je hoeft de filmbeleving niet noodzakelijk te combineren met de andere activiteiten.

Ferdinand

Kampeerbeleving

Zaterdag 31 augustus 2019 vanaf 16u30

Ook dit jaar kan je opnieuw kamperen in het Patrijzenbos! En wat het nog leuker maakt: het kamperen is gratis! We verwachten enkel dat de kampeerbeleving in combinatie met een andere activiteit gebeurt. De tent kan vanaf 16u30 geplaatst worden in het Patrijzenbos. Als de tent staat kan je deelnemen aan de randanimatie en eventueel spaghetti eten. Na de film duik je met het gezin onder de lakens in de tent en jullie kunnen zo genieten van een unieke slaapervaring.

Kamperen is GRATIS maar inschrijven voor deze beleving is verplicht. Er is een maximale bezetting van 50 tenten (volzet = volzet).

Ontbijtbeleving

Zondag 1 september van 8u tot 9u30

's Morgens biedt de Gezinsbond een lekker ontbijt aan voor de kampeerders. Ook wie enkel wil ontbijten in het bos is van harte welkom. Na het ontbijt kunnen de kinderen deelnemen aan de Lélé-workshop ‘Zaadbommetjes maken’ en een bosspel (tot 11 uur).

Inschrijven voor de ontbijtbeleving is verplicht. Je hoeft de ontbijtbeleving niet noodzakelijk te combineren met de andere activiteiten.

Prijzen:           € 5/volwassene - € 3/kind indien lid van de Gezinsbond
                        € 7/volwassene - € 4/kind indien geen lid van de Gezinsbond

Bosbelevingen_ontbijt

Natuurbeleving

Zondag 1 september van 9u30 tot 11u

Om 9u30 zal er een natuurwandeling plaatsvinden op de voormalige stortplaats “NV STEVAN” door Yann Feryn. De stortplaats is sinds eind 2011 volledig volstort. Na de afwerking van de stortplaats kon de natuur zijn gang gaan. Er valt heel wat fauna en flora te zien op de grasvlakte. Bovendien heb je bovenop de heuvel een fantastisch zicht over de streek. Een unieke belevenis!

De gegidste wandeling is GRATIS.  Inschrijven is wenselijk, maar ook late beslissers zijn welkom.  Je hoeft de natuurbeleving niet noodzakelijk te combineren met de andere activiteiten.

Bosbelevingen_natuur

Een overzicht van de verschillende prijzen:

Elke beleving kan apart beleefd worden. Kamperen doe je steeds in combinatie met een andere beleving. Wie lid is van de Gezinsbond vermeld het best bij de inschrijving het lidnummer en kan zo een korting krijgen voor het ontbijt.

Bosbeleving:             gratis
Smulbeleving:          € 7/volwassene - € 5/kind
Filmbeleving:           gratis
Kampeerbeleving:   gratis
Ontbijtbeleving:      € 5/volwassene - € 3/kind indien lid van de Gezinsbond
                                    € 7/volwassene - € 4/kind indien geen lid van de Gezinsbond
Natuurbeleving:       gratis

Dit initiatief komt tot stand dankzij BOS+, Gezinsbond, Samentuin (en de Vlaamse Landmaatschappij), Gemeente Lendelede, Sociaal Huis Lendelede, Natuurpunt De Vlasbek, Stadlandschap Leie en Schelde en Lélé.

Organisaties

Schrijf je snel in voor de bosbelevingen en beleef een leuke avond in een uniek decor.

Inschrijven voor Bosbelevingen kan je via de gemeentelijke webshop. Opgelet: inschrijven voor de betalende zaken (= eten) kan nog tot donderdag 29 juni 12 uur. 

Niet onbelangrijk: bij regenweer zal enkel de filmvoorstelling geschrapt worden!

Tot in het Patrijzenbos!