Bosbelevingen

Spanning, beleving en samen genieten

Beleef op zaterdag 1 en zondag 2 september met het hele gezin de ideale afsluiter van de zomervakantie. Dit jaar zorgen we voor een extra gezellige familie-activiteit. Voor het eerst zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! Zo kan je na de film onmiddellijk onder de lakens kruipen en heerlijk wegdromen in de stilte van ons bos. Vooraf kan je genieten van een heerlijke spaghetti en 's morgens voorziet De Gezinsbond een smakelijk ontbijt!

Smulbeleving

Zaterdag 1 september 2018 van 18u tot 20u

Kom verse spaghetti met groenten uit de Samentuin eten in het Patrijzenbos. Voor wie dat wenst is er ook vegetarische spaghetti verkrijgbaar. Er is randanimatie bij het eten zoals boomklimmen, reuze-elektro, bushcrafting en andere. Bushcrafting betekent zoveel als (over)leven in, van en met de natuur. Door middel van enkele vaardigheden maak je het verblijf in de natuur zo aangenaam mogelijk. Dit natuurlijk met het nodige respect voor diezelfde natuur.

Inschrijven voor deze beleving is verplicht.

Filmbeleving

Zaterdag 1 september 2018 van 20u30 tot 22u30

Voor de 6de maal komt BOS+ langs in het Patrijzenbos voor "Film in het Bos". Deze keer is er gekozen voor de animatiefilm "Bigfoot Junior". 

De 13-jarige Adam beslist om zijn vader op te sporen die jaren geleden in mysterieuze omstandigheden verdween. Tot zijn grote verbazing ontdekt hij dat zijn vader niemand minder is dan... de legendarische Bigfoot! Al die tijd hield hij zich schuil in het woud om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo: een multinational die erop gebrand is om wetenschappelijke experimenten uit te voeren op zijn uitzonderlijke DNA. Terwijl vader en zoon de verloren tijd inhalen en in het woud wilde avonturen beleven, beseft Adam dat hij de bovennatuurlijke krachten van zijn vader geërfd heeft. Maar ze weten niet dat HairCo hen op de hielen zit en niet zal rusten voor ze Bigfoot gevangen hebben...

Inschrijven voor deze beleving is verplicht. Late beslissers zijn welkom en kunnen de avond zelf betalen.

Kampeerbeleving

Zaterdag 1 september vanaf 17u

Voor het eerst zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! En wat het nog leuker maakt: het kamperen is gratis! We verwachten enkel dat de kampeerbeleving in combinatie met een andere activiteit gebeurt. De tent kan al vanaf 17u geplaatst worden in het Patrijzenbos. Als de tent staat kan je deelnemen aan de randanimatie en eventueel spaghetti eten. Daarna begint de film. Na de film duik je met het gezin onder de lakens in jullie tent en jullie kunnen zo genieten van een unieke slaapervaring.

Inschrijven voor deze beleving is verplicht. Er is een maximale bezetting van 50 tenten (volzet = volzet).

Ontbijtbeleving

Zondag 2 september van 8u tot 9u30

's Morgens biedt de Gezinsbond een lekker ontbijt aan voor de kampeerders. Ook wie enkel wil komen ontbijten in het bos is van harte welkom. De organisatie voorziet randanimatie bij het ontbijt zoals een vertelster voor de kinderen en een natuurwandeling voor de volwassenen.

Inschrijven voor deze beleving is verplicht.

Een overzicht van de verschillende prijzen:

Elke beleving is apart mogelijk, maar het liefst te combineren. Kamperen doe je steeds in combinatie met een andere beleving. Wie lid is van de Gezinsbond vermeld het best bij de inschrijving het lidnummer en kan zo een korting krijgen op enkele activiteiten.

  Volwassene Volwassene Kind (<13 jaar)
Kind (<13 jaar)
  Lid Gezinsbond Geen lid Gezinsbond Lid Gezinsbond Geen lid Gezinsbond
Smulbeleving 6 euro 6 euro 4 euro 4 euro
Filmbeleving 2 euro 4 euro 1 euro 2 euro
Kampeerbeleving gratis gratis gratis gratis
Ontbijtbeleving 5 euro 7 euro 3 euro 4 euro

Voorbeeld prijsberekening 1: Een gezin dat lid is van de Gezinsbond komt met 2 volwassenen en 2 kinderen en neemt deel aan alle bosbelevingen. Het gezin betaalt 42 euro in totaal. 

Voorbeeld prijsberekening 2: Een gezin dat geen lid is van de Gezinsbond komt met 1 volwassene en 1 kind  en ze nemen deel aan alle bosbelevingen. 's Morgens komt ook de andere ouder van het gezin met nog 2 kinderen aanschuiven voor het ontbijt. Het gezin betaalt 42 euro in totaal.

Dit initiatief komt tot stand dankzij BOS+, Gezinsbond, Samentuin en Gemeente Lendelede, Natuurpunt De Vlasbek en Stadlandschap Leie en Schelde.

Schrijf je snel in voor de bosbelevingen en beleef een leuke avond in een uniek decor.

Online inschrijven voor de spaghetti, het kamperen en het ontbijt is niet meer mogelijk. Indien u wenst langs te komen voor de filmvoorstelling mag u gewoon langskomen en betalen aan het onthaal van 'Bosbelevingen'.