Oplaadpunt budgetmeter

In het Sociaal Thuis is een oplaadterminal beschikbaar voor het opladen van de budgetmeterkaarten. Met een budgetmeter kan een klant elektriciteit en/of gas ontvangen van de distributienetbeheerder. De budgetmeter werkt enkel wanneer hij opgeladen is met een kaart. Deze kaart ziet eruit als een bankkaart en kan opgeladen worden in de oplaadterminal van het OCMW. De klant kan een bepaald bedrag op deze kaart (laten) plaatsen, en heeft (zolang dit bedrag niet is opgebruikt) volle elektriciteitscapaciteit.
Wanneer het bedrag is opgebruikt, is er een noodkrediet van 10 euro beschikbaar. Daarna valt de levering automatisch terug op 10 Ampère. De klant moet zijn kaart dan weer herladen aan de oplaadterminal.

Kosten

Deze dienstverlening is gratis

Wat moet je meenemen?

Budgetmeterkaart en bankkaart

Extra informatie

Wie een budgetmeter voor elektriciteit en/of aardgas heeft, kan voortaan zelf zijn/haar budgetmeterkaart herladen aan speciale betaalautomaten. Die staan vanaf nu opgesteld op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië. Bij Infrax is dat in de klantenkantoren. Maar ook bijna alle OCMW's hebben zo'n oplaadpunt. De nieuwe herlaadmogelijkheid is net zo eenvoudig als betalen in een winkel en vermindert de wachttijd. En je bent niet langer verplicht op te laden in een andere gemeente dan waar je woont.

Herladen in drie stappen:

Het herladen van de budgetmeterkaart gebeurt in drie stappen. Eerst betaal je met je bankkaart wat je op je kaart wilt zetten. Vervolgens neem je een ticket als betaalbewijs. Dan zet je het bedrag over naar je budgetmeterkaart.