Heraanleg Sente

Start werken omgeving Sint-Katharina vanaf 1 november

Het hart van de parochie Sente wordt binnenkort heringericht. Vanaf 1 november 2017 worden heel wat voorbereidende nutsleidingen vernieuwd. Aansluitend in april 2018 start de heraanleg van het marktplein. Op 12 september 2017 organiseerden Kuurne, Lendelede en Kortrijk een info-vergadering voor omwonenden en handelaars. De gemeentes stellen alles in het werk om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Nutsleidingen, wegenis en heraanleg plein

De dorpskern van Sint-Katharina, op de grens met Kuurne, Lendelede en Kortrijk, ondergaat binnenkort een metamorfose. Eind vorig jaar werden de werken op en rond het Sint-Katrienplein aangekondigd. Voorafgaand aan de heraanleg van het plein zijn ook omvangrijke werken aan de nutsleidingen noodzakelijk. In november starten de Watergroep en Aquafin met de nieuwe waterhuishouding, in december vangt Eandis haar elektriciteitswerken aan. In april 2018 start dan de effectieve heraanleg en herinrichting van het marktplein. Verwacht wordt dat het nieuwe dorpsplein tegen de zomer van 2018 kan openen.

Minder hinder

Helaas kunnen dergelijke werken niet worden uitgevoerd zonder hinder. Aan de hand van een doorgedreven fasering, goed uitgebouwde communicatie en maximaal overleg willen de gemeente Kuurne, Lendelede en de stad Kortrijk de hinder verzachten. Tegen de zomer van 2018 verwachten we het nieuwe dorpsplein feestelijk te openen.

Meer info

Lendelede: Bernard Fonteyne (bernard.fonteyne@lendelede.be; 0478/91 58 57)

https://www.kuurne.be/heraanlegsente

Zie ook