Lendelede helpt: wat kunnen we voor jou doen?

  • Hulp nodig bij de boodschappen?
  • Wil je een maaltijd aan huis ontvangen?
  • Heb je vragen?
  • Heb je nood aan een babbel?

Bel naar 051 30 31 31 of vul het online formulier in

Wij zoeken een vrijwilliger om jou te helpen!

Elke dag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u - Op dinsdag tot 18u

Lendelede helpt

Ben je in een noodsituatie verzeild? Aarzel niet om ons te bellen. Het lokaal bestuur lanceert een infolijn. Mensen met een beperkt netwerk kunnen er terecht om te horen hoe ze geholpen kunnen worden, bijvoorbeeld door het inschakelen van vrijwilligers, doen van boodschappen, het leveren van maaltijden aan huis of voor een geruststellende babbel.

Door het inperken van het coronavirus zijn heel wat diensten en organisaties gesloten. Voor de meest kwetsbare inwoners van onze gemeente zijn dit vaak heel cruciale diensten. Zit je zelf in een noodsituatie of heb je een buur, vriend of kennis die geen sociaal netwerk heeft, contacteer dan 051 30 31 31.

Boodschappen en maaltijden aan huis

Voor mensen die tot de risicogroep behoren, minder mobiel of ziek zijn en in hun eigen sociaal netwerk geen oplossing hebben, kan Sociaal Thuis een beroep doen op tal van vrijwilligers om bv. boodschappen te doen (uiteraard beperkt tot basismiddelen), een babbel bieden... Ook wordt er nagegaan of je in aanmerking komt voor maaltijden aan huis.

Angst en onzekerheid

Het coronavirus zorgt bij ieder van ons voor heel wat vragen en onzekerheden. De infolijn wil ook beschikbaar zijn voor mensen die gewoon nood hebben aan een babbel. Ouderen behoren tot de risicogroep voor besmetting met het coronavirus, dus zij moeten (fysiek) contact met andere mensen zo veel mogelijk vermijden. Sociaal isolement is dus een reëel gevaar voor veel mensen.


Zorg voor elkaar

#samentegencorona

  • Zin om zelf te vrijwilligen?

  • Steek je graag een handje toe?

  • Heb je wat vrije tijd?

  • Wil je kwetsbare mensen helpen tijdens deze uitzonderlijke periode?

Beantwoordde je deze vragen met 'ja'? Super!

Interesse? Neem zeker contact op!

Bel naar 051 30 31 31 of vul het online formulier in

Elke dag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 18u - Op dinsdag tot 18u