Nieuws - meest recent

Het gemeentebestuur van Lendelede zoekt een voltijds (38u) technisch beambte groendienst (m/v) in contractueel verband (E1-E3) voor een bepaalde duur van 6 maanden (nl. van 16/4/2018 t.e.m. 12/10/2018).
Met aanleg van wervingsreserve van 1 jaar.

Het premieboekje van de gemeente Lendelede voor 2018 is beschikbaar. Het boekje bundelt alle premies die je bij verschillende instanties kunt krijgen.

Vanaf maandag 8 januari 2018 worden de werkzaamheden in de Stationsstraat hervat en geldt er opnieuw éénrichtingsverkeer tussen De Spar en de Emiel Neirynckstraat.

Herbeleef de belangrijkste nieuwsfeiten van afgelopen jaar uit Lendelede

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

Vanaf vrijdag 24 november 2017 tot 13 januari 2018 worden er renovatie – en herstellingswerken uitgevoerd aan spoorwegovergang 108 gelegen in de Hemelrijkstraat te Ingelmunster.

De firma NV Vereecke uit Harelbeke startte begin november met de heraanleg van de nutsleidingen.

Ingevolge deze werkzaamheden werd in de Stationsstraat éénrichtingsverkeer ingevoerd (zie kaartje onderaan). 
Dit tussen het warenhuis de Spar en de Emiel Neirynckstraat. Verkeer met herkomst Dorpsplein en met bestemming Rijksweg wordt toegelaten.

Verkeer in de omgekeerde rijrichting wordt omgelegd via de Rijksweg en de Izegemsestraat. Fietsers en bromfietsers klasse A worden verwezen naar de Rozebeeksestraat.

Vanaf maandag 11 december 2017 wordt fase 1B van kracht op Senteplaats.
In deze fase worden nutswerken uitgevoerd aan het kruispunt Heulsestraat - Sint Katharinastraat en aan het kruispunt Izegemsestraat – Pieter Verhaeghestraat.
Dit betekent dat deze kruispunten zelf afgesloten worden, evenals het weggedeelte tussen deze kruispunten. De dorpskern van Sint Katharina wordt dus afgesloten voor het verkeer. Deze fase duurt tot 23 december 2017.

De gemeente Lendelede heeft de startnota van het ruimtelijke uitvoeringsplan Dorpskom opgemaakt. Tijdens de publieke raadpleging vanaf 17.11.2017 tot en met 15.01.2018 kunnen de startnota en procesnota geraadpleegd worden op het gemeentehuis.

Zin in een zalige reis?

Bewijs nu met De Grote Verkeersquiz dat je een echte verkeersexpert bent (of fris je verkeerskennis een beetje op) en maak kans op een reischeque ter waarde van 1000 euro!
Meedoen is simpel: surf naar www.degroteverkeersquiz.be en beantwoord 20 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit.