Nieuws - meest recent

98,5% van de bestuurders rijdt alcoholvrij tijdens nachtelijke weekendcontrole in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

feb
04

Zin om te proeven van andere culturen? Kom dan zeker op 4 februari naar de Wereldbrunch van de Buddywerking Lendelede. Iedereen welkom!

Met de campagne #bibvooriedereen wil de Vlaamse bibliotheeksector tijdig aan de alarmbel trekken en het belang en de waarde van de bibliotheek voor de hele bevolking onderstrepen.

feb
09

Op vrijdag 9 februari organiseert het adviesorgaan voor cultuur van Lendlede de Theatervoorstelling 2 FLIKKEN

Het is de Nederlandstalige première met Bart Van Avermaet en Bert Cosemans (Waldek en Dirk Van Baelen uit Thuis)

2 flikken. 2 jeugdvrienden die ervan droomden om Starsky en Hutch te zijn.

De ene rechttoe rechtaan met een drankverleden, de andere worstelend met de veranderde politie-aanpak.

Vanaf 1 januari 2018 hanteert De Watergroep een geïndexeerd tarief voor drinkwater. Lees meer over de wijzigingen voor huishoudelijke klanten.

Een avond waarop je trappelend genieten kan van onze Lendeleedse artiesten doorheen het DOC en de bib.

De Poëzieweek gaat op 25 januari 2018 van start met Gedichtendag.
De bib doet mee! Kom naar de bib op donderdag 25 januari; de leerlingen van de toneelklas van Art’Iz, afdeling Lendelede veroveren de bib en nemen je mee in een kleine toneelvoorstelling. We belonen je bezoekje aan de bib met een leuke gedichtenkaart
Tip! Dicht mee! Verras je huisgenoten en laat een mooi gedicht achter op het prikbord of de frigo

Vanaf nu kan je als inwoner van Lendelede in het gemeentehuis terecht voor een uittreksel uit het strafregister. Dit vervangt het vroegere 'bewijs van goed gedrag en zeden'.

Tot voor kort kon je dit aanvragenbij de lokale politiepost, maar dit is gewijzigd sinds begin 2018. Voortaan kan je dit document aanvragen bij de dienst Burgerzaken in het gemeentehuis. Neem hiervoor je identiteitskaart mee. Het is belangrijk dat je de reden vermeldt waarom je het uittreksel aanvraagt zodat de ambtenaar het correcte model kan afleveren.

Het gemeentebestuur van Lendelede zoekt een voltijds (38u) technisch beambte groendienst (m/v) in contractueel verband (E1-E3) voor een bepaalde duur van 6 maanden (nl. van 16/4/2018 t.e.m. 12/10/2018).
Met aanleg van wervingsreserve van 1 jaar.

jan
15

Vanaf 15 januari 2018 tot eind februari 2018 wordt Senteplaats opnieuw afgesloten, waarbij ook het éénrichtingsverkeer in de Kwadestraat en de Kuurnsestraat opnieuw geactiveerd wordt.