Artificiële intelligentie: een boost voor uw kmo!

Gepubliceerd op dinsdag 01 juni 2021
Artificiële intelligentie voor KMO

Artificiële intelligentie opent nieuwe mogelijkheden om tal van activiteiten van kmo’s te verbeteren of te automatiseren. En dat hoe groot of hoe klein uw onderneming ook is en in welke sector u actief bent. Wilt u ook de stap naar de toekomst zetten en uw kmo laten evolueren, maar weet u niet hoe? Ontdek het dankzij de campagne “Artificiële intelligentie, een boost voor uw kmo” van de FOD Economie.

Uw verkoopcijfers de hoogte insturen, de kwaliteit van producten en diensten verbeteren, uw klantenrelaties versterken, de kosten verminderen, de stocks optimaal beheren, tijd besparen of uw toekomstige prestaties voorspellen. Dat zijn stuk voor stuk optimalisaties die u dankzij artificiële intelligentie (AI) kunt bereiken. Daarvoor moet u echter enigszins thuis zijn in AI en dat kan kleine ondernemers soms afschrikken.

Daarom voert de FOD Economie momenteel een campagne om artificiële intelligentie toegankelijk te maken en ondernemers te helpen de stap te zetten: “Artificiële intelligentie, een boost voor uw kmo”.

Op de campagnesite vindt u:

  • antwoorden op uw vragen over wat AI is en hoe het werkt;
  • informatie over de voordelen van AI om het beheer van uw kmo te vereenvoudigen;
  • getuigenissen van andere kmo's en AI-aanbieders die met succes projecten ter integratie van de technologie hebben afgerond;
  • informatie over hoe u de eerste stap kan zetten om AI in uw eigen bedrijf te integreren, inclusief een opleidings- en begeleidingsaanbod;
  • de mogelijkheid om al uw vragen rond AI te stellen dankzij een chatbot en FAQ’s.

Dat is lang niet alles. De inhoud van de website wordt de komende maanden verder aangevuld. Binnenkort kunt u bijvoorbeeld uw AI-maturiteitsniveau testen en bijkomende tips ontvangen over hoe u de integratie van AI in uw bedrijf het best voorbereidt.

Bekijk de site