Art’Izt in je eigen kot

Gepubliceerd op Vrijdag 24 april 2020

“Geen muziek, geen boek of gedicht, geen schilderij of film?
Beeld je eens in hoe je de coronaquarantaine zou doorkomen zonder kunst!”

Art’Iz pakt uit met straffe videoclip op de tonen van ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics

Ruim 200 leerlingen en leerkrachten van de Izegemse Kunstacademie Art’Iz droegen afgelopen weken hun steentje bij tot een heuse videoclip ‘Art’Izt in je eigen kot’, gebaseerd op ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics. In deze hit van de jaren ‘80 droomt Annie Lennox van betere tijden, vandaag actueler dan ooit.

Benjamin Sercu schreef een passende Nederlandse tekst, terwijl leerkrachten David Demeyere en Filip Debosschere respectievelijk zorgden voor de formidabele muzikale mixing en de dynamische beeldmontage.

De videoclip barst van de positieve energie en is te bekijken op de website en via de socialemediakanalen van Art’Iz Izegem. Keep your head up, moving on… Dat is ook de boodschap die Art’Iz via de kunst wil uitstralen.

“Dit schitterende project toont niet alleen de flexibiliteit van het hele team aan in deze bijzondere tijden, maar ook hoe Art’Iz achter de schermen werkt om de vaardigheden van de leerlingen op een originele manier verder te ontplooien”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.


Art’Iz, waar kunst mensen verbindt

De Kunstacademie Art’Iz bouwde de voorbije jaren een stevige artistieke reputatie op. Tijdens nationale wedstrijden gooien leerlingen van Art’Iz steevast hoge ogen. De Kunstacademie was en is een kweekvijver voor artistiek talent op hoog niveau in de kunstdomeinen Beeld, Muziek en Woord.

Dat hoge niveau hoeft niet altijd professioneel te zijn. Duizenden kinderen, jongeren en volwassenen uit de wijde regio vinden vandaag hun weg naar een van de vele cursussen uit het rijke lesaanbod. Zij beoefenen wekelijks hun hobby en verrijken op die manier hun leven.
 

Art’Izanale zalf voor de ziel

De laatste weken bleek nog maar eens hoe kunst bijdraagt tot een warmere samenleving. Hoeveel volwassenen haalden niet na vele jaren hun instrument van onder het stof om opnieuw te gaan oefenen? Of ze bestelden doek en verf om zich opnieuw aan het schilderen te zetten? Corona bracht in velen een ware poëet naar boven. Kunst dus als zalf voor de ziel.

Directeur Wim Belaen: “Ik wist al lang dat Art’Iz een warme plek is, maar het ontroert mij als ik zie hoe leerlingen en leerkrachten in deze periode nog sterker naar elkaar toe zijn gegroeid, met de clip van ‘Art’Izt in je eigen kot’ als fenomenaal hoogtepunt. Ik ben trots op alle Art’Izten die op welke manier ook hun bijdrage hebben geleverd tot dit huzarenstuk.”

In bijlage enkele screenshots uit de videoclip ter illustratie

Meer info en het filmpje op www.artiz-izegem.be

Contactpersoon: Wim Belaen, directeur Art’Iz  | 0475 597 330 | wim.belaen@izegem.be 

Art’Izt in je eigen kot

Art Iz 1