Belangrijke wijzigingen rond afvalophaling

Ophaalkalender 2020: Wijziging ophaalrondes en bedeling

Nieuwe straten, gewijzigde verkeerssituaties en optimalisaties van de ophaalronden leiden tot herschikking van sommige ophaalkalenders.

De nieuwe ophaalronden starten op 1 februari 2020. Daarom ontvang je pas in januari de nieuwe ophaalkalender in je brievenbus.

De ophaaldagen voor januari 2020 vind je op de kalender van 2019. Gooi dus de kalender 2019 nog niet weg!

Heb je tegen eind januari geen ophaalkalender ontvangen? Of kreeg je een verkeerde kalender in je brievenbus? Neem dan contact op met de milieudienst of met I.V.I.O. voor een nieuwe kalender.

Je kan de kalender ook bekijken via de Recycle-app of surfen naar http://www.ivio.be/nl/afval-ophaling/ophaalkalender. Je kan de kalender (ICS) eveneens importeren in je google-, hotmail- of outlookagenda.

Prijswijziging restafvalzakken

Vanaf 1 januari 2020 kost de grote restafvalzak 2 euro en de kleine restafvalzak 1 euro. I.V.I.O. past het meest eerlijke principe 'de vervuiler betaalt' toe. Iedereen wordt daardoor aangespoord om meer en beter te sorteren en minder afval te produceren. Door bv. groenten-, fruit- en tuinafval te composteren in de tuin, door bewuster aan te kopen en voedselverspilling te voorkomen kan iedereen besparen op restafvalzakken.

Steek geen textiel, PMD en papier en karton in de restafvalzak.

PMD sorteerregels

De blauwe PMD-zak blijft ook in 2020 behouden en tegen dezelfde prijs. Botervlootjes, yoghurtpotjes, plastic potjes en schaaltjes en folies moeten nog steeds in de gele restafvalzak. Om te vermijden dat de PMD-zak blijft staan gelieve de volgende sorteerregels correct op te volgen.

sorteerregels PMD Lendelede