Nieuws - meest recent

sep
21

Uitnodiging: toelichting start infrastructuurwerken

okt
02

Vanaf maandag 2 oktober 2017 zal de firma BVBA GKW een rioolaansluiting realiseren ter hoogte van de woning met nummer 21 in de Kasteelstraat.
Ingevolge deze werkzaamheden wordt de Kasteelstraat ter hoogte van voornoemde woning afgesloten voor het doorgaande verkeer.
Er wordt langs de zijde van het Dorpsplein en de Sint Jozefstraat plaatselijk verkeer toegelaten tot aan de werkzaamheden.
In de loop van woensdagnamiddag  4 oktober 2017 kennen de werkzaamheden hun einde.

sep
18

Ook in Lendelede gaan we actief deelnemen aan de handhavingsweek. De gemeente en de politiezone slaan de handen in elkaar en gaan de strijd aan met sluikstorters en zwerfvuil. Doen ons een plezier en gooi je afval in de vuilbak, want daar hoort het thuis!

 

De psychologie van het ouder worden

Donderdag 26 oktober om 14u in de bib


Heb je stormschade, wens je een huisbezoek of wens je gebruik te maken van een andere dienstverlening van onze brandweerzone Fluvia, dan kan dit vanaf nu ook via haar online webloket www.hvzfluvia.be/online-diensten-webloket.

okt
19

In deze lezing op donderdag 19 oktober schetst VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de problemen en de uitdagingen van de lage rente op maat van de gewone spaarder.

De Week van de Mobiliteit loopt dit jaar van 16 tot 22 september. Daarom een oproep om van woensdag 20 september de meest gefietste dag van het jaar te maken! En waarom trainen we vooraf al niet onze kuitspieren en bollen we achteraf niet uit. Zo wordt september de fietsmaand bij uitstek!

Met alle vragen over wonen, premies, energie, ... kunnen de inwoners terecht in de Woonwinkel. Van september tot december 2017 gelden er aangepaste contactmomenten.

okt
03

Alle vrijwilligers die actief zijn in Lendelede worden uitgenodigd op de jaarlijkse bijscholing van vrijwilligerswerking WoonZorgSaam. Afspraak op dinsdag 3 oktober om 14u in zaal Lindelei. Het onderwerp is 'humor in de zorg'.

Het nieuwe schooljaar is gestart. Dat betekent opnieuw veel verkeer op de weg. Duizenden kinderen, sommigen voor de eerste keer, vertrekken thuis om zich te voet, met de fiets, bromfiets of mee met de ouders in de wagen, in het drukke verkeer te mengen. Ook dit jaar zet de PZ VLAS sterk in op een veilig schoolbegin. Hiervoor zal zowel preventief en indien nodig repressief opgetreden worden tegen verkeersonveilig gedrag in schoolomgevingen en plaatsen waar veel schoolgaande jeugd voorbijkomt.