Nieuws - meest recent

De aannemer Olivier Construct is in bouwverlof vanaf 21 juli 2018 tot en met 15 augustus 2018. Hierdoor is er een aangepaste verkeersregeling van kracht.

aug
24

Tijdens de jaarlijkse kermis van Lendelede wordt in het kader van de activiteiten traditiegetrouw een deel van het centrum afgesloten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende periodes en straten zodat u hiermee rekening kan houden en niet voor onverwachte hinder komt te staan.

aug
25

Tijdens de zomermaanden staat er opnieuw een geefkast in het gemeentehuis. Kom langs om iets te halen of iets te geven. Niet is zo leuk als delen!
Met als kers op de taart het geefcafé op zaterdag 25 augustus.

sep
01

Op zaterdag 1 en zondag 2 staat er een unieke familie-activiteit op het programma! Voor het eerst zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! Na de film in het bos kan je onmiddellijk onder de lakens kruipen. Vooraf kan je genieten van een lekkere spaghetti en 's morgens smullen van een heerlijk ontbijt. Schrijf je snel in, want de plaatsen (om te kamperen) zijn beperkt.

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Ga spaarzaam om met (drink)water om de bevoorradingsproblemen te voorkomen.

We verlangen allemaal naar het warme weer. Maar extreme warmte heeft soms minder prettige gevolgen. Elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenwonende ouderen of chronisch zieken.

Het gemeentebestuur voorziet een toelage ter ondersteuning van projecten of organisaties in het Zuiden met een duidelijke link met de gemeente.

De subsidie is bedoeld voor:

-        Lendeleedse Noord-Zuidorganisaties;

-        Lendeleedse verenigingen die een project in het Zuiden willen opzetten of steunen;

-        Lendeleedse personen of personen die een duidelijke link met Lendelede kunnen aantonen, die een project in het Zuiden willen opzetten of steunen.

Kom je in aanmerking, dan kun je via onderstaande link projectsteun aanvragen:

Update 21 juni 2018

Aannemer NV Olivier Construct uit Izegem plaatst binnenkort de onderlaag van de asfaltverharding vanaf de Emiel Neirynckstraat tot aan de Nelcastraat. Dat is de eerste nieuwe weg als je van de spoorweg komt.

Nadien zal er, buiten de werkuren, heel plaatselijk verkeer mogelijk zijn in dat deel van de werken. Dit op eigen risico, maar handelaars zullen op die manier opnieuw beter bereikbaar zijn.

Onze gemeente werd geselecteerd voor de grote enquête van de overheid over gezondheid en levenskwaliteit. Als je bij de uitgelote personen bent, zullen de onderzoekers je de komende weken contacteren.

aug
24

Tijdens het weekend van 24 augustus is er kermis in Lendelede. Hier vind je het volledig kermisprogramma.