Nieuws - meest recent

Op zaterdag 16 december vindt de tweede editie van de Baekelandt-corrida plaats: een loopwedstrijd met start en aankomst op het dorpsplein, opengesteld voor alle lopers.
Vooraf, om 18u45 starten we met een kids-run.
Om 19u00 start de ‘kleine corrida’ over het loopparcours van 3 kilometer in het centrum van Lendelede.
Om 19u30 wordt het startschot gegeven voor de grote corrida: een wedstrijd over 9 kilometer, 3 plaatselijke rondes dus.

Zin in een zalige reis?

Bewijs nu met De Grote Verkeersquiz dat je een echte verkeersexpert bent (of fris je verkeerskennis een beetje op) en maak kans op een reischeque ter waarde van 1000 euro!
Meedoen is simpel: surf naar www.degroteverkeersquiz.be en beantwoord 20 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. 

Bereid je voor. Maak nu je eigen noodplan in 7 stappen!

nov
18

Elke week opnieuw komen de afvalophalers langs om uw afval weg te nemen.
Elke dag staan er parkwachters in het recyclagepark ter uw beschikking om u te helpen met correct sorteren.
Geef hen een complimentje in de 'Week van de afvalophaler en parkbeheerders'.

Op dinsdag 7 november 2017 voerden de Politiezone Vlas, de Vlaamse Belastingsdienst, het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering van Zelfstandigen en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening een gezamenlijke controleactie in het verkeer uit.
De leiding van de controleactie was in handen van de PZ Vlas verkeerspolitie. 

In de voormiddag stond de controlepost opgesteld op de Rijksweg in Lendelede, in de namiddag in de Doornikserijksweg in Kortrijk.

62 voertuigen uit het verkeer gehaald

Vanaf vrijdag 24 november 2017 tot zaterdag 16 december 2017 worden er renovatie – en herstellingswerken uitgevoerd aan spoorwegovergang 108 gelegen in de Hemelrijkstraat te Ingelmunster.

nov
15

Vlaanderen telt jaarlijks ongeveer 400 verkeersdoden. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 belgen niet voldoende op de hoogte is van de verkeersregels. Dat wil KWB Lendelede testen!

PZ Vlas en Vlabel hebben gezamenlijke ANPR-controles uitgevoerd en konden 11.426 euro aan achterstallige verkeersbelasting innen.

Vanaf 8 november worden de werken aangevat op Senteplaats. Bij de eerste fase wordt een toevoerleiding van de Watergroep vervangen. Dit brengt de nodige verkeershinder met zich mee!

Wil je een renovatie niet alleen aanpakken? Schrikt het technisch aspect van een verbouwing je af? Ben je niet thuis in de wereld van renovatiewerken? 

Dan is een collectief renovatietraject iets voor jou! Samen met minstens 9 anderen uit jouw buurt, wijk of gemeente pak je een renovatie aan onder begeleiding van een professionele BENOvatiecoach. Hij geeft je persoonlijk advies en neemt je heel wat technische en administratieve taken uit handen. Zo bespaar jij tijd en ben je zeker van de juiste aanpak.