Nieuws - meest recent

De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6.800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker. Lees daarom de praktische tips en laat je shinen.

Denk je eraan om op Nieuwjaar vuurwerk af te steken, hou dan rekening met deze tips om je feestje niet te verknallen.

Het risico op inbraken in de vooravond is momenteel groot. Het is al donker, maar toch is er nog veel volk op straat waardoor verdachte personen en voertuigen minder opvallen. Daarom enkele preventietips. Zie je iets verdacht? Meld het aan de politie!

okt
22

Gemeente Lendelede steunt de actie Rode Neuzen Dag. Wil je een steentje bijdragen? Koop dan van 22 oktober tot 24 november 2018 in het gemeentehuis, Sociaal Thuis of de bibliotheek een zakje cuberdons.

Sociaal Thuis bezorgt van maandag tot en met zaterdag een warme, dagverse en gezonde maaltijd aan huis. Het menu wordt wekelijks met zorg samengesteld. De maaltijden kunnen ook tijdelijk geleverd worden na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

okt
19

Breng, vooraleer je in jouw uniform van de jeugdbeweging de schoolpoorten binnengaat, een bezoekje aan onze jeugdbewegingstand en ontvang een superleuk en tof aandenken! Gratis ontbijtkoek en warme chocolademelk Dit kan vanaf 07u tot de schoolbel op de parking voor het gemeentehuis. van 15u15 tot 16u30: Leuke spelletjes aan het DOC

nov
09

De verouderde rijwoning in de Koning Boudewijnstraat 234 in Kuurne werd in 7 maanden tijd volledig gerenoveerd. Door doordachte keuzes in technieken (vloerverwarming, zonnepanelen, C+ ventilatiesysteem) en doorgedreven isolatie scoort de woning een E-peil 30en kunnen we spreken van een BEN-woning of Bijna Energie Neutrale woning! Pas vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan een E-peil 30.

nov
19

Het seniorenfeest is een vaste waarde. In samenwerking met de Lendeleedse Seniorenraad organiseert de cultuurdienst op maandag 19 november de volgende editie, in GC Den Tap.

Op het programma: De Show ‘Showkriebels’ met Arthuro Cardini, het showballet Showcase en Marc Dex.

Arthuro Cardini is een muzikale fantasist en zal iedereen gidsen doorheen het showprogramma. Hij brengt enkele goochelfratsen, veel interactie met het publiek en brengt zijn als finale zijn ongeëvenaarde act als Muzikale Clown.

Vanaf 1 oktober 2018 wordt voor de noodnummers een keuzemenu ingevoerd in de provincies Namen en West-Vlaanderen. Iemand die hulp nodig heeft zal het nummer van de hulpdienst die hij nodig heeft niet meer hoeven te onthouden.

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt 1 op 10 mensen ermee besmet. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte. Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.