Nieuws - meest recent

apr
02

De bibliotheek sluit van maandag 2 april tot en met zaterdag 21 april wegens schilderwerken. Terug open op maandag 23 april.

Woonwijs zoekt versterking. Er is een vacature voor een technisch medewerker (C1-C3) voor het 'intergemeentelijk project wonen' M/V/X.

Jaarlijks voert Statistiek Vlaanderen een onderzoek uit bij burgers over sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen. Dit jaar maakt de gemeente Lendelede deel uit van dit onderzoek.

apr
18

Op woensdag 18 april organiseert de cultuurdienst i.s.m. de seniorenraad een filmnamiddag voor senioren.

Vanaf 14u worde de film 'SPRAKELOOS' vertoond.

Korte inhoud:

Het mooie weer is in aantocht. Ideaal weer dus om terug buiten te gaan sporten.
Na de paasvakantie starten we terug met een cursus joggen voor beginners (van 0 naar 5km) en joggen voor gevorderden (van 5 naar 10km). 
In 10 weken tijd bouwt u uw conditie op zodat u 5 of 10km kan joggen zonder onderbreking.
Wie inschrijft voor de gevorderden moet zeker bij aanvang van de cursus een half uur aan een stuk kunnen joggen zonder onderbreking.

Met alle vragen over wonen, premies, energie, ... kunnen de inwoners terecht in de Woonwinkel. In maart 2018 gelden er aangepaste contactmomenten.

Vanaf half maart kan je als inwoner van de politiezone Vlas een vragenlijst van de veiligheidsmonitor via de post ontvangen. Als je een vragenlijst ontvangt, werd je toevallig geselecteerd via een steekproeftrekking. De bevraging is een organisatie van de politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken en de gemeentebesturen.

mrt
27

Op de gratis infosessie 'Bewegen op verwijzing' kom je alles te weten over de nieuwe voeding- en bewegingsdriehoek. Afspraak op 27 maart om 20u in Foyer Den Tap. Deze infosessie is in samenwerking met de Gezins- en Welzijnsraad.

Vanaf zaterdag 17 maart 2018 wordt de doorgang naar Kuurne in Sente terug mogelijk voor het verkeer komende van Lendelede en Heule.

Tussen de Sint-Katriensesteenweg en de Izegemsestraat wordt wel nog gewerkt. Binnen die werkzone wordt het verkeer geregeld aan de hand van tijdelijke driekleurige verkeerslichten.

Dit impliceert dat alle verkeer op Senteplaats terug zijn normaal verloop zal kennen.

Het éénrichtingsverkeer in de Kwadestraat en de Kuurnsestraat wordt opgeheven vanaf zaterdag 17 maar 2018.

Door werken aan de toevoerleiding tussen Bellegem en Kortrijk was er in Lendelede sinds 12 februari een verminderde druk op het drinkwaternet merkbaar.

Hierbij kunnen we u laten weten dat de werken zijn afgerond en de druk in Lendelede sinds vandaag opnieuw op het normale niveau zou moeten zitten.

Nogmaals bedankt voor jullie begrip!