Nieuws - meest recent

Art’Iz Izegem neemt een nieuwe stap. Goed nieuws
voor jonge kinderen in Lendelede & Sint-Katrien

Het OCMW van Lendelede is op zoek naar een jobstudent (m/v/x) voor de klusjesdienst. Dit om de dienstverlening verder te garanderen tijdens de zomer van 2019. Alle info vind je in het vacaturebericht.

jun
20

Op donderdag 20 juni organiseert de intergemeentelijke samenwerking Woonwijs een infoavond over huren. Sinds 1 januari heeft Vlaanderen een eigen Vlaams Woninghuurdecreet. Misschien verandert er voor jou ook iets?

In de kern van onze gemeente staat de voormalige directeurswoning Dassonville, beter gekend als ‘het kasteel’.  Niet alleen het gebouw maar ook de omliggende tuin met diverse bebouwingen zijn waardevolle en karakteristieke relicten die door de eigenaars zo goed mogelijk in hun oorspronkelijke staat werden bewaard

Conform het decreet lokaal bestuur worden de besluitenlijsten van het College van Burgemeester en Schepenen als het vast bureau gepubliceerd op onze gemeentelijkse website.

Keuzemenu bij bellen 1701

Wie de politiezone Vlas wil contacteren, kan dit sinds een tijd via het verkorte nummer 1701. Daarna krijg je dit keuzemenu te horen:

“Welkom bij de Politiezone Vlas, dit gesprek wordt opgenomen”

  • Voor een politietussenkomst, druk 1”
  • Voor administratieve vragen, druk 2”

Bewoners en bezoekers van Kortrijk, Kuurne en Lendelede kunnen dus zowel voor dringende als niet-dringende meldingen bellen naar het nummer 1701.

jul
06

Schrijf nu in voor de Kubb Cup van KWB Lendelede en Samentuin. De beker kan bemachtigd worden op 6 juli. Het tornooi gaat door op Hoeve Vercaemer.

Wil je een project ontwikkelen in het Zuiden? Contacteer de Noord-Zuidraad en vraag een subsidie aan voor 30 september.

jun
29

Na de opstart, vier jaar geleden, gaat het prima met ’t Compostoekske. Het loopt goed, nog steeds zijn er gezinnen die 1 à 2 keer per week hun groenten- en fruitafval komen deponeren in de compostbakken. De moestuin staat in bloei en regelmatig kunnen de deelnemers iets lekkers meenemen uit de tuin. En of ze dat leuk en lekker vinden! Kom het zelf ontdekken tijdens de open-poort-dag.

Je vindt online een mooi aanbod voor een reis, maar je weet niet of dat betrouwbaar is? Neem nooit overhaast beslissingen en informeer je grondig over de website en over het aanbod. Zorg ervoor dat je weet wat je koopt. Ontdek hoe je een onbetrouwbare website kunt herkennen.