Camera's op de IVIO-recyclageparken

Gepubliceerd op Woensdag 22 september 2021
file auto

Aanschuiven aan het recyclagepark is geen pretje. Maar er is beterschap! I.V.I.O. is op dit ogenblik een project gestart waarbij alle recyclageparken voorzien worden van een aantal camera’s.

Via deze camera's zullen de burgers op de website van IVIO kunnen nakijken hoe druk het is aan de inrit van het recyclagepark. Dat bespaart een nutteloze rit of frustrerende wachttijd. Uit respect voor de privacy zullen enkel laag-resolutiebeelden online geplaatst worden waarbij nummerplaten of gezichten herkennen niet mogelijk zal zijn.

Daarnaast dienen deze camera’s ook om de veiligheid van onze parkwachters te garanderen. De meeste recyclageparkbezoekers houden zich aan het recyclageparkreglement en volgen de sorteerregels goed op. De recyclageparkwachters proberen alles in de gaten te houden en iedereen zo goed mogelijk te helpen. Spijtig genoeg zijn er bezoekers die het reglement niet correct opvolgen en het afval verkeerd dumpen zelfs na aanwijzing van de parkwachter! Wie bewust afval in de verkeerde container gooit, kan een factuur verwachten voor het uitsorteren en verwijderen van de verkeerd gedeponeerde fractie.

Bekijk de beelden van het recyclagepark van Lendelede