Covid Safe Ticket : hoe werkt dit?

Gepubliceerd op Vrijdag 17 september 2021

Sedert 1 september vervallen heel wat coronamaatregelen.  In het kader van deze versoepelingen is vaak sprake van het ‘Covid safe ticket’.  Dit is een document waaruit blijkt dat iemand volledig is gevaccineerd of recent een negatieve test aflegde.  Het zou kunnen dat je in de komende maanden gebruik wil maken van dit ‘Covid safe ticket’.

Hoe werkt dit en hoe kan je dit document met een QR-code bekomen?

Het COVID safe ticket bevat een QR-code die, net zoals een barcode, kan gescand worden aan bv. de ingang van een evenement, een eetfestijn …

Er zijn verschillende manieren om dit document te bekomen.  Wij helpen jou graag even op weg.

  1. Je beschikt over een smartphone en downloadt de app CovidSafeBE.  Je kan op deze app inloggen met itsme en de certificaten van jouw vaccin of test registreren.
     
  2. Je kan het document zelf downloaden en afdrukken.  Ga hiervoor naar www.mijngezondheid.be en log in.  Hiervoor heb je een e-id kaartlezer, jouw identiteitskaart en de pincode van jouw identiteitskaart nodig. Inloggen kan ook met itsme.
  3. Liever op papier? Je neemt contact op met de helpdesk van Vlaanderen op 078 78 78 50 en vraagt om het document per post op te sturen. Dit duurt 1 week.

Geraak je er zelf niet aan uit en kan je niet terecht bij familie en vrienden, dan helpen wij jou graag verder. Je kan terecht in het gemeentehuis (dienst burgerzaken) tijdens de openingsuren. 

Breng zeker jouw identiteitskaart en pincode van je identiteitskaart mee als je langskomt.

covidsafe app