COVID : Self Assessment Tool (SAT)

Gepubliceerd op woensdag 10 november 2021

Vanuit de huisartsenkringen komt het signaal dat de wachtzaal overvol zit. Door het stijgend aantal besmettingen zijn er ook veel hoog risico contacten die (snel) een test willen doen. Daardoor dreigt bijstand aan zieke mensen onder druk te komen. De huisartsen bevelen dan ook het gebruik van de Self Assessment Tool (SAT) aan om de wachtdiensten te ontlasten.

Door deze vragenlijst in te vullen kan u inschatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Heeft u of de persoon voor wie u de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan u na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. Om uw privacy te beschermen, worden de antwoorden op deze vragen niet opgeslagen. Met de aangemaakte code kan u dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. U moet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen.

Echter, een vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen. Indien u ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort (zie rechthoek) of uw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts.

Naar de SAT-test