Nieuws - meest recent

Op het strand, op je terras, onder een boom of gewoon in je luie zetel... Wat is er zaliger dan tijdens de vakantiemaanden tijd te maken voor een goed boek?

aug
24

Tijdens de jaarlijkse kermis van Lendelede wordt in het kader van de activiteiten traditiegetrouw een deel van het centrum afgesloten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende periodes en straten zodat u hiermee rekening kan houden en niet voor onverwachte hinder komt te staan.

aug
25

Tijdens de zomermaanden staat er opnieuw een geefkast in het gemeentehuis. Kom langs om iets te halen of iets te geven. Niet is zo leuk als delen!
Met als kers op de taart het geefcafé op zaterdag 25 augustus.

sep
01

Op zaterdag 1 en zondag 2 staat er een unieke familie-activiteit op het programma! Voor het eerst zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! Na de film in het bos kan je onmiddellijk onder de lakens kruipen. Vooraf kan je genieten van een lekkere spaghetti en 's morgens smullen van een heerlijk ontbijt. Schrijf je snel in, want de plaatsen (om te kamperen) zijn beperkt.

Kom naar de koer van het DOC op vrijdag 6 juli 2018 om 19u en laat er de stembanden trillen in de gratis Sing-along-Party Lendelede. Met groot scherm voor de voetbalmatch.

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je spannende boeken om te lezen op een terrasje, op het strand of gewoon in je luie tuinstoel? Broeierige thrillers en verhitte misdaadromans doet het kwik meteen een paar graden stijgen. Kom als de bliksem naar de bib en vind er al wat je zoekt!

Het gemeentebestuur voorziet een toelage ter ondersteuning van projecten of organisaties in het Zuiden met een duidelijke link met de gemeente.

De subsidie is bedoeld voor:

-        Lendeleedse Noord-Zuidorganisaties;

-        Lendeleedse verenigingen die een project in het Zuiden willen opzetten of steunen;

-        Lendeleedse personen of personen die een duidelijke link met Lendelede kunnen aantonen, die een project in het Zuiden willen opzetten of steunen.

Kom je in aanmerking, dan kun je via onderstaande link projectsteun aanvragen:

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde is er een wandelkaart uitgewerkt voor het volledige grondgebied van de gemeente. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!

aug
24

Tijdens het weekend van 24 augustus is er kermis in Lendelede. Hier vind je het volledig kermisprogramma.

Binnenkort barst de voetbalgekte weer in alle hevigheid los. Overal volgen Belgische supporters de match in de huiskamer of op groot scherm op markten, in cafés en in sportzalen. Ambiance alom! Het feest is wel pas écht compleet als er ook een BOB in het gezelschap is die op voorhand plant hoe iedereen veilig thuis geraakt.