Nieuws - meest recent

mei
30

Onder het motto 'Beter een goede buur dan een verre vriend' is er in het Hemelvaartweekend de eerste editie van Straat Préféré. Een initiatief van Radio 2. Organiseer je iets in het Hemelvaartweekend met je buren? Registreer je activiteit (barbecue, kubb-tornooi, straatfeest,...) op radio2.be en misschien organiseert de radiozender wel een live-uitzending vanuit jouw straat.

De bibliotheek is gesloten op woensdag 1 mei, donderdag 30 mei tem zaterdag 1 juni.
Ook gesloten op maandag 10 juni (Pinkstermaandag)
Je kunt je boeken altijd online 24u/24u verlengen of terugbezorgen via de inleverschuif.

jun
22

Zaterdag 22 juni is Roefeldag in Lendelede. Kinderen ontdekken op een speelse manier wat er zich afspeelt in de grote mensenwereld. Deuren van zelfstandigen en verenigingen staan wagenwijd open voor de kinderen. Schrijf je kind in tot woensdag 22 mei om 8u en daarna kan je kind 's avonds tussen 18u en 20u een keuze maken uit verschillende activiteiten.

jun
04

Alle inwoners kunnen deelnemen aan de gesprekstafels op 4 juni 2019 om 19u in GC Den Tap. De gegevens die het gemeentebestuur verzamelt uit de enquête en tijdens de gesprekstafels vormen de basis voor een inspiratienota. Die nota dient voor de opmaak van het meerjarenplan 2020-2025.

Buren bij Kunstenaars Lendelede 2019  vrijdag 18 – zaterdag 19 – zondag 20 Oktober

Oproep: Inwoners van Lendelede: Stel je Kunst Tentoon

Cultuurdienst Gemeente Lendelede in samenwerking met vrijwilligers richten Buren Bij Kunstenaars in te Lendelede in het DOC : 3 lokalen + Gang + Inkom zijn de plekken om tentoon te stellen.

Voor tal van activiteiten kan je voortaan inschrijven via de gemeentelijke website.

Via de webshop kan je een account aanmaken. 

Zowel voor de uitstappen van de speelpleinwerking als voor de sportkampen zullen alle inschrijvingen in de toekomst via deze webshop verlopen.
Daaraan is ook onmiddellijk het betalingssysteem gekoppeld.
Je kan aan je eigen account je kinderen koppelen en zo 1 login maken per gezin.

Vanaf 14 mei kan je via de webshop inschrijven voor Roefel en de uitstappen op Jakkedoe.

Account aanmaken

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.

De jaarlijkse “LENDELEDE KERMIS” zal dit jaar plaatsvinden tijdens het weekend van 23 augustus 2019.

Ook dit jaar willen we de Lendeleedse bevolking een aantrekkelijk kermisprogramma presenteren.

Verenigingen en handelszaken die een kermisactiviteit plannen en op de kermisaffiche willen vermeld staan, kunnen dit melden via onderstaand invulformulier.

Via het thuis- of e-loket kan je zelf verschillende bevolkingsattesten opvragen. Binnen enkele minuten ontvang je het attest in je mailbox. Daarnaast werken de gemeentelijke diensten met verschillende online formulieren. Bekijk zeker eens www.lendelede.be/E-loket en volg ons op sociale media.

Bsit, de kinderoppas app, helpt jou als ouders om in drie kliks vertrouwenswaardige babysitters te vinden dichtbij huis, beoordeeld en aanbevolen door je vrienden en de Bsit gemeenschap. Of je nu een babysit, naschoolse opvang, dagopvang of vakantie opvang nodig hebt, je kan alles eenvoudig via de app regelen. Aanvullende verzekering voor maar 1€.