Nieuws - meest recent

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Ben je een verwoed lezer?

Een leesfan? Een boekenwurm? Gek op boeken?

Wil je mee op zoek naar het beste jeugdboek?

 Dan ben je de geknipte persoon om aan te sluiten bij de Kinder- en Jeugdjury Lendelede!

 

Leesgroep 4 (5e en 6e leerjaar) komt samen op woensdag 27 september  2017 om 11.45u in de bib

Leesgroep 3 (3e en 4e leerjaar) komt samen op woensdag 4 oktober 2017 om 11.45u in de bib

 

okt
03

Alle vrijwilligers die actief zijn in Lendelede worden uitgenodigd op de jaarlijkse bijscholing van vrijwilligerswerking WoonZorgSaam. Afspraak op dinsdag 3 oktober om 14u in zaal Lindelei. Het onderwerp is 'humor in de zorg'.

Gemeente Lendelede plaatste vuilbakjes in de herentoiletten van onder andere GC Den Tap, Zaal Lindelei, de bibliotheek, … Dit op vraag van Samana.

aug
26

Dé moment om nog snel te kijken op zolder of achteraan in de kasten. Samen in tegen de wegwerpmaatschappij en proberen te consuminderen.

sep
01

Volgende week vrijdag is het weer zover. Schrijf je snel in voor de gezelligste gezinsactiviteit van het jaar.

De Kunstzomer Leiestreek is dit jaar aan zijn 9e editie toe. Het evenement is intussen uitgegroeid tot een vaste afspraak op de kalender van Toerisme Leiestreek. De Kunstzomer laat je ook dit jaar weer proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars.
Door de spreiding van de Kunstzomer over een langere periode, wordt aan meer mensen de kans geboden alle locaties te bezoeken.

Bewegwijzering voor je fiets- of wandeltocht nodig? Hiervoor kan je voortaan bij IVIO terecht. De pijlen zijn ontworpen met een sensibiliserende boodschap om zwerfvuil te voorkomen!

Op donderdag 21 september komt de leesclub samen in de bibliotheek om 19u30. Het boek 'Een onmogelijke liefde' van de Franse schrijfster Christine Angot wordt besproken.

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie voor kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar. In deze reeks van begeleide natuurworkshops leren kinderen op een originele en speelse manier de natuur beleven en ontdekken.

Het begin van de Heulsestraat 100 jaar geleden en nu.
Het schoolgebouw is er nog steeds maar kreeg een grondige facelift.
De volledige nieuwsbrief vind je terug op de website van de heemkundige kring www.lethae.be