Nieuws - meest recent

Op zaterdag 16 december vindt de tweede editie van de Baekelandt-corrida plaats: een loopwedstrijd met start en aankomst op het dorpsplein, opengesteld voor alle lopers.
Vooraf, om 18u45 starten we met een kids-run.
Om 19u00 start de ‘kleine corrida’ over het loopparcours van 3 kilometer in het centrum van Lendelede.
Om 19u30 wordt het startschot gegeven voor de grote corrida: een wedstrijd over 9 kilometer, 3 plaatselijke rondes dus.

Zin in een zalige reis?

Bewijs nu met De Grote Verkeersquiz dat je een echte verkeersexpert bent (of fris je verkeerskennis een beetje op) en maak kans op een reischeque ter waarde van 1000 euro!
Meedoen is simpel: surf naar www.degroteverkeersquiz.be en beantwoord 20 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. 

Net als vorig jaar organiseert KWB de actie 'Ieder kind een sint', een actie voor en door gezinnen. KWB vraagt aan de kinderen en hun (groot)ouders om nog mooi speelgoed met de Sint mee te geven. We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen (puzzels, strips, gezelschapsspelen, boekjes...). Dus liefst geen knuffels, batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d. Je kunt je speelgoed deponeren in de speciale bak in de bibliotheek; en dit nog tot 30 november. Hartelijk dank!

nov
25

We hebben vernomen dat er heel wat brave kinderen zijn in Lendelede (oef!). De administratie van de Sint heeft laten weten dat hij komt naar Lendelede. Spannend!

Tot voor kort kon je enkel tijdens de zomermaanden gebruik maken van het Patrijzenbos als speelbos. Maar in de zomermaanden zijn de jeugdverenigingen niet actief. De gemeente Lendelede wou hier verandering in brengen en stelde een aangepast toegankelijkheidsreglement op.

Op donderdag 7 december komt de leesclub samen in de bibliotheek om 19u30. Het boek 'Blindelings' van de Vlaamse schrijver Kris van Steenberge wordt besproken.

okt
31

Op 31 oktober is er opnieuw de succesvolle Halloweentocht van Pasar. Doe mee en laat je onderdompelen in een gezellige griezelsfeer!

De Lendeleedse roots van onze minister-president Geert Bourgeois.
De volledige nieuwsbrief vind je terug op de website van de heemkundige kring www.lethaelendelede.be

okt
25

Ook jij kan iets doen voor een klimaatneutrale toekomst voor onze regio. Ben je bereid om te investeren in hernieuwbare energie, maar weet je niet hoe? Ben je technisch aangelegd en wil je samen met een groep mensen duurzame energieprojecten realiseren? Heb je een groot dak en wil je dit ter beschikking stellen om er zonnepanelen op te leggen?

In Lendelede willen wij samen met lokale handelaars en organisaties zorgen voor een mentale opkikker.