Dag van de Ambachten 2021: inschrijvingen geopend

Gepubliceerd op Dinsdag 14 september 2021
21 november 2021

Op zondag 21 november 2021 vindt de 15de Dag van de Ambachten plaats. Het talent en de vakkennis van de vele erkende ambachtslieden in België worden daarbij in het zonnetje gezet. Ambachtslui die aan het evenement willen deelnemen en hun activiteiten met het grote publiek willen delen, kunnen zich tot 15 oktober 2021 inschrijven.

Wat is het?

Sinds 2006 al organiseert de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s, de Dag van de Ambachten. Ambachtslieden over heel België zetten die dag hun atelier open voor het grote publiek. Bezoekers worden verrast met een begeleid bezoek, een demonstratie of soms zelfs proeverijen.

Het evenement is een unieke gelegenheid voor ambachtslieden om een nieuw publiek aan te trekken en hun talent en de passie te delen met de bezoekers. De deelname aan de Dag van de Ambachten is volledig gratis en biedt ambachtslieden meer zichtbaarheid en naamsbekendheid dankzij:

  • Een grootscheepse campagne: reclame in dagbladen en tijdschriften, via internet en sociale media.
  • Een promotiekit: met daarin allerhande folders, affiches, spandoeken,...
  • Een vermelding op de website van Dag van de ambachten.
  • De mogelijkheid om een eigen, persoonlijke affiche te maken.

Hoe deelnemen?

Inschrijven kan enkel door ambachtslieden met een wettelijke erkenning van de Commissie Ambachtslieden binnen de FOD Economie. Wie al aan vorige edities heeft deelgenomen, zal zijn gegevens gemakkelijk terugvinden.

Schrijf je in!

Ambachtslieden die geen internettoegang hebben, contacteren de organisatoren op het telefoonnummer 0800 120 33 en ontvangen per post informatie over de deelnemingsvoorwaarden en het inschrijvingsformulier.