De Lijn: Vlot en veilig naar het nieuwe normaal

Gepubliceerd op donderdag 04 juni 2020

Het openbare leven komt langzaam weer op gang: we mogen meer dierbaren zien, markten en musea bezoeken, gedeeltelijk terug naar school en het werk, … 

Meer versoepelde maatregelen, dat betekent ook méér reizigers op het openbaar vervoer. Daarom kan de social distancing niet langer altijd toegepast worden op de voertuigen. Toch brengt De Lijn je waar je moet zijn. Vlot en veilig.

Zo zorgen we voor elkaar

Mondmaskers spelen een cruciale rol. Ben je ouder dan 12 jaar? Dan ben je verplicht om ze te dragen in alle stations, aan de haltes en op bus en tram. Zolang de chauffeurs in een afgesloten stuurpost zitten, en dus voldoende afstand van je houden, moeten ze geen mondmasker dragen. Dat besloot de overheid (artikel 4 van het ministerieel besluit van 23 maart 2020). Er wordt wel gevraagd om het goede voorbeeld te geven en neus en mond zoveel mogelijk te bedekken. 

Hou maximaal afstand 

Maar ga zeker ook te voet of spring op de fiets, en vermijd de spitsuren als het kan. Zo blijft er, letterlijk, meer ruimte over voor wie De Lijn ‘t hardst nodig heeft.

De Lijn poetst de voertuigen regelmatig

De voertuigen worden frequent gepoetst en verlucht. De chauffeurs dragen ook hun steentje bij. Ze openen de deuren van de bus zodat jij de knop niet moet aanraken.  

Vakantieregeling

Nog tot en met vrijdag 26 juni rijden de bussen en trams volgens de gewone dienstregeling. Omdat er in de meeste scholen geen proefwerken zijn, is er ook geen examendienstregeling. Vanaf maandag 29 juni is de vakantiedienstregeling geldig.

coronarichtlijnen De Lijn