Nieuws - meest recent

okt
22

Inbraak is geen onafwendbaar noodlot. Enkele eenvoudige reflexen zijn vaak voldoende om onze veiligheid en die van onze naasten te garanderen. Gepaste waakzaamheid als buren, een goede verstandhouding, onderlinge hulp in een buurt zijn goed om de listen van een inbreker te doorkruisen.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verstuurde de heffingsbiljetten op de waterverontreiniging (heffingsjaar 2018). Gezinnen die aan de sociale voorwaarden voldoen, hebben recht op een sociaal tarief.

De bibliotheek Wevelgem organiseert op vrijdag 26 oktober het literair festival Zuidwesterzinnen, een gezamenlijke organisatie van de bibliotheken van de regio zuidwest. Twee topauteurs vertellen over hun leven, hun werk, hun inspiratie, hun verbeelding en hun engagement.
Meer info in de bib.

okt
23

Op dinsdag 23 oktober om 20u is relatie-expert Rika Ponnet te gast in Lindelei. Ze gaat dieper in op het toenemend aantal relatiebreuken en onze huidige relatiecultuur.
Een organisatie van de Gezins- en Welzijnsraad en de bibliotheek.

okt
29

Hou je van samen gezelschapsspelletjes spelen? Kom dan naar de spelletjesnamiddag in de bib op maandag 29 oktober 2018 van 14u tot 16u. Spelplezier verzekerd!

okt
31

Wandel en griezel mee tijdens de jaarlijkse Halloweentocht georganiseerd door Pasar in samenwerking met de kringloopkrachten en de Mina-raad.
Opgelet: om de tocht veilig te laten verlopen worden een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

De verkeerspolitie voerde in de avond en nacht van 11 op 12 oktober 2018 op 5 locaties in Kortrijk, Kuurne en Lendelede snelheidscontroles uit. Meer dan 1 op 4 chauffeurs rijdt te snel.

okt
20

Op zaterdagvoormiddag 20 oktober van 9.30u tot 12u verwennen we je in de bib.

okt
18

Donderdag 18 oktober 2018 is het Dag tegen kanker. Op die dag zullen de personeelsleden van Gemeente Lendelede en Sociaal Thuis een geel lintje dragen om deze actie van Kom op tegen Kanker te ondersteunen.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op 9 krijgt met de ziekte te maken. Als je tot de doelgroep behoort, kan je om de 2 jaar een kwaliteitsvolle screeningsmammografie laten uitvoeren.