Diefstalpreventie tijdens vakantie

Gepubliceerd op dinsdag 22 juni 2021
Inbraakpreventie kaartje

21 juni betekent de officiële start van de zomer. De vakantiekoorts slaat bij veel mensen toe. Tijdens het enthousiaste vertrek, wordt de eigen woning soms vergeten. Ramen blijven openstaan, de brievenbus raakt vol, de ladder wordt niet opgeborgen,…  Nochtans zijn dit belangrijke maatregelen die een inbraak kunnen verhinderen.  

Vakantiekaartje

Diverse diefstalpreventieadviseurs, preventie- en politiemedewerkers van VLAS en andere politieziones gaan tijdens de start van de zomer op pad om inwoners te sensibiliseren rond het veilig achterlaten van de woning bij afwezigheid. In diverse wijken kunnen bewoners een vakantiekaartje in de brievenbus terugvinden. Hierop vindt men tips terug om de eigen woning eenvoudig te beveiligen tijdens een vakantie of langdurige afwezigheid. Deze tips gaan van het slotvast achterlaten van ramen en deuren tot het op de hoogte brengen van goede buren of familie. Naast het goed afsluiten van de woning, kan een bewoonde indruk inbrekers afschrikken.
 

Diefstalpreventieadviseur

Ben je zelf benieuwd hoe goed jouw woning beveiligd is? Vraag een gratis diefstalpreventieadvies aan. De diefstalpreventieadviseur komt bij je langs voor een neutraal en volledig vrijblijvend advies op maat. Hij geeft je tips over de te nemen maatregelen op zowel organisatorisch, fysisch of elektronisch vlak. Wie hier een beroep op wil doen, kan zich steeds richten tot de diefstalpreventieadviseur van de zone. Check www.pzvlas.be/diensten/preventie

Prettige vakantie en hou het veilig!