Digiklas en digicafé starten opnieuw in september

Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023

Herinnering

Digicafé

Op zaterdag 9 september 2023 van 9u30 tot 12u kan je in de bibliotheek terecht bij het team van digitale raadgevers. Je hebt een vraag over je GSM/smartphone of tablet, dan geeft een vrijwilliger gratis persoonlijke uitleg.

Breng je eigen opgeladen toestel met inloggegevens en paswoord of pincode mee. Iedereen welkom: vrije toegang!

Digiklas: betalen met smartphone

Zaterdag 16 september 2023 van 9u30 tot 12u
Trefpunt DOC, A. Dassonvillelaan 3

Bij steeds meer handelszaken kan je niet alleen contant of cash betalen, maar ook met de bankkaart of je smartphone. Als je op internet iets koopt of je smartphone. Als je op internet iets koopt, verloopt de afrekening meestal via de bank-app. Wil je hierover meer weten maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is deze sessie iets voor jou. Heb je nog geen bank-app op je smartphone, dan helpt de lesgever de app van jouw eigen bank te installeren. Het is in de eerste plaats de bedoeling om alles te leren over de app van je eigen bank. Bij sommige banken heeft de app minder opties dan bij de andere banken. Waar nodig leer je ook de gratis app Payconiq gebruiken. Er wordt uiteraard heel discreet omgegaan met jouw gegevens.

Breng zeker je eigen toestel, paswoorden, bankkaart, kaartlezer, pincode en eventueel de cijfercode van itsme mee.

 

Digiklas: veilig surfen op internet

Zaterdag 23 september 2023 van 9u30 tot 12u
Trefpunt DOC, A. Dassonvillelaan 3

In de media gaat het regelmatig over computervirussen, phishing, online oplichting en fraude. Durf je niet meer met een gerust hart zoeken op het internet? Of heb je net té veel vertrouwen en werd je al eens opgelicht? Schrijf je dan in voor deze sessie, waarin je tips en trucjes krijgt om onbetrouwbare e-mails en sites te herkennen en blokkeren.

De sessie is vooral informatief. Eventueel kan je jouw eigen opgeladen smartphone of tablet met lader meebrengen.

 

Kijk je nog even in je agenda of op je kalender?

Controleer even bovenstaande datums.

Ben je ingeschreven voor een geplande digiklas? Fijn, we kijken uit naar jouw aanwezigheid en horen graag jouw mening!

Ben je ingeschreven, maar ben je verhinderd of heb je ondertussen een dubbelboeking? Verwittig zelf TIJDIG de bibliotheek zodat iemand op de reservelijst je plaats kan innemen! Dankjewel...