Elke stap en Elke trap telt in gezonde gemeente Lendelede!

Gepubliceerd op Zondag 24 oktober 2021
elke stap en elke trap telt pijlen

Iedereen voelt zich beter bij voldoende beweging. Een goed startpunt is 10.000 stappen per dag zetten. En deze stappen beginnen al bij jouw voordeur, want kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt kunnen al heel wat extra stappen opleveren. Nieuwe wegwijzers in Lendelede tonen je hoeveel fietsminuten of hoeveel stappen je moet zetten om bepaalde afstanden af te leggen. 

Hoeveel moet ik bewegen?

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd …

Plaats elke stap op een voetstuk

Hoeveel stappen moet je dan zetten voor een gunstig effect op je gezondheid? 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 7.000 tot 8.000 voor 65-plussers. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken een verschil.

Zijn 10.000 stappen niet meteen haalbaar voor jou? Ga dan met mondjesmaat meer bewegen. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting. Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor je gezondheid!

Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder.

De eerste trap of stap begint bij jouw voordeur!

De boodschap ‘Elke stap telt’ is nu ook zichtbaar in het straatbeeld met stappensignalisatie. Er zijn wegwijzers en borden die het streefdoel van 10.000 stappen per dag tastbaar maken door afstanden uit te drukken in het aantal stappen. Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het dorpsplein. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt! Natuurlijk is iedere vorm van beweging goed, dus de bordjes duiden ook aan hoeveel minuten je fietst tussen bepaalde locaties.

Daarnaast zie je ook hier en daar borden met leuke boodschappen waarmee we het beweeggedrag van de Lendeledenaar een duwtje in de goede richting geven. Zo worden alle inwoners ondergedompeld in een stapvriendelijke buurt! De komende jaren zet Lendelede nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Doe jij ook mee? En probeer jij vanaf nu ook jouw dagdagelijkse verplaatsingen per fiets of te voet te doen?!  De bewijzering in Lendelede met het aantal stappen en het aantal minuten zullen je hierbij zeker helpen!  En dat is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu!

Alle info op 1000stappen.be