Gemeentelijk afhaalpunt voor erkende verenigingen

Gepubliceerd op Donderdag 19 november 2020

Om de fondsenwerving van de Lendeleedse verenigingen tijdens de coronacrisis toch te laten doorgaan, organiseert de gemeente Lendelede een afhaalpunt op de parking van het DOC (A. Dassonvillelaan 3), speciaal voor 'occasionele verkopen'.

Omwille van de strenge coronamaatregelen is de werking van veel Lendeleedse verenigingen grondig verstoord. Veel van hen houden in de eindejaarsperiode een deur-aan-deurverkoop ten voordele van de eigen werking, maar die kunnen dit jaar niet doorgaan. De gemeente Lendelede speelt hier op in en organiseert een coronaproof afhaalpunt.

Erkende verenigingen (aangesloten bij een gemeentelijke adviesraad) kunnen goederen laten afhalen aan een door de gemeente ingericht afhaalpunt. De vereniging helpt bij het afhalen van de goederen, maar dit moet onder toezicht gebeuren van de gemeente. Het personeel van jeugd- en cultuurdienst zal deze taak op zich nemen.

Locatie afhaalpunt: Parking DOC (A. Dassonvillelaan 3) - onder de overdekte luifel aan de kant van de garages

Het afhaalpunt is beschikbaar voor slechts 1 actie per erkende vereniging per semester. Per actie kan het gemeentelijk afhaalpunt gedurende 1 week worden gebruikt.

Dit kan op:

Woensdag:  
- van 9u tot 12u      
- van 13u tot 16u30      
- van 16u30 tot 19u        
Vrijdag: 
- van 9u tot 12u      
- van 13u tot 16u30      
- van 16u30 tot 19u        
Zaterdag: 
 - van 9u tot 12u

De vereniging moet verplicht hun aanvraag indienen via onderstaand aanvraagformulier. De toewijzing gebeurt in volgorde van aanvragen.

De gemeente zal volgende materialen ter beschikking stellen voor de organisatie van het afhaalpunt:

- 5 Biertafels (80 x 220 cm) -
- 15 nadars: afzetten zone rond het afhaalpunt en organisatie in- en uitgang (afstand houden, mondmasker verplicht voor iedereen!!! en ontsmetten handen)
- 1 ontsmettingszuil

Belangrijk hierbij is:

- een afstand van 1,5 m tussen elke persoon moet worden gegarandeerd
- geen cash geld, maar vooraf betaling of contactloos ter plaatse (te voorzien door de vereniging)
- het werken met tijdsloten zodat de afhaling vlot kan verlopen
- afhalingen gebeuren door 1 persoon van het gezin
- de inrichting van het afhaalpunt en opkuis gebeurt door de vereniging.
- alle zaken die te maken hebben met de verkoop (verpakkingen,…) moeten opgeruimd worden door de vereniging
- de gemeentelijke materialen worden door de vereniging, in overleg met de toezichter, na de activiteit binnen geplaatst (tenten, schraagtafels en ontsmettingszuil in de toegekende garage aan het DOC).

Goederen die verkocht en verdeeld mogen worden via een drive-in afhaalpunt:

- Aangekochte goederen die doorverkocht worden (bv. industriële koeken, pannenkoeken, chocolade reeds verpakt, postkaarten, balpennen, sleutelhangers…)
- Verse etenswaren (bv. spaghetti, zelf gemaakte pannenkoeken, soep, hutsepot …) enkel indien bereid door een professionele traiteur/cateraar/restaurateur… De vereniging mag hierbij niet helpen.
- Niet-etenswaren die zelf gemaakt worden (bv. kaarsen, zelf gemaakte postkaarten…)
- Samengestelde pakketten (bv. ontbijtmand): dit kan, maar de pakketten mogen niet door de vereniging samengesteld worden enkel door een professionele instantie.
- Etenswaren die door de vereniging zelf worden gemaakt, zijn niet toegelaten.