Nieuws - meest recent

apr
02

Wanneer het leren moeizaam gaat, zijn ouders terecht ongerust. Het is belangrijk om leerproblemen vroegtijdig op te sporen en hulp te organiseren. Anders lopen kinderen of jongeren niet alleen een leerachterstand op, maar raken ze vooral ontmoedigd en ontwikkelen ze een negatief zelfbeeld… met alle gevolgen van dien. Maar met inzicht en de juiste aanpak geraakt je kind al een aardig stuk op weg. Boeiende infoavond van de Gezins- en Welzijnsraad en tal van partners!

apr
06

Het moestuinseizoen gaat weldra van start bij Samentuinen Hoeve Vercaemer. Iedereen is van harte welkom op de startdag. Kom de moestuin ontdekken, neem een kijkje in bakoven, maak kennis met alle dieren, ... en zoveel meer.
De ideale gezinsactiviteit om de (paas)vakantie te starten.

Crematorium UITZICHT zorgt voor een rustig kader waar mensen afscheid kunnen nemen van hun naasten. Maar naast een crematorium willen we meer zijn: een kwaliteitsvolle dienstverlening in een architecturaal tijdloos gebouw, een aparte ontmoetingsruimte voor rouwmaaltijden en een plaats voor kunst. Crematorium UITZICHT gaat over tot het organiseren van een aanwervingsprocedure en het aanleggen van een wervingsreserve van 2 jaar voor een technische medewerker.

Op zondagnamiddag en –avond 17 februari 2019 voerde de politiezone Vlas op verschillende plaatsen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede gecombineerde alcohol- en snelheidscontroles uit. 

Alcoholcontroles

Locaties:

  • De Vlaskouter in Kuurne - Izegemsestraat in Lendelede - Condédreef in Kortrijk

Belangrijkste resultaten:

Oude merknamen Vlaamse netbedrijven verdwijnen uit het straatbeeld

Eandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.

 

Nu 2019 reeds volop ingezet is, blikken we even terug op de cijfers van de Minder Mobielencentrale van vorig jaar en geven we jullie graag een zicht op deze mooie dienstverlening van het Sociaal Thuis.

 

Conform het decreet lokaal bestuur worden de besluitenlijsten van het College van Burgemeester en Schepenen als het vast bureau vanaf heden gepubliceerd op onze gemeentelijkse website.

Zie:

Besluitenlijst Schepencollege en Burgemeester

Besluitenlijst vast bureau en voorzitter vast bureau

 

Op donderdag 24 januari 2019 voerde de politiezone Vlas verkeerscontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.  

Er werd gecontroleerd op volgende locaties:

  • Rijksweg in Lendelede
  • Vlaskouter in Kuurne
  • N50 in Kooigem
  • Oudenaardsesteenweg in Kortrijk

Belangrijkste resultaten

Vandaag kunnen de ophalingen van huishoudelijk afval niet doorgaan omwille van de slechte weersomstandigheden.

Grote invalswegen en de stads- of dorpskern kunnen misschien toegankelijk zijn maar de voetpaden liggen er glad en gevaarlijk vol sneeuw bij. En alle landelijke wegen zijn niet toegankelijk voor dergelijk zwaar vervoer waardoor de veiligheid van de ophalers in het gedrang komt!

Daarom heeft de ophaaldienst beslist de ophaalrondes van vandaag niet uit te voeren!

Tijdens de cursus tekenen leert de Lendeleedse kunstenaar Joris Tinel je op een andere manier kijken naar de dingen om je heen.
Deze tekencursus laat je stap voor stap kennismaken met deze kunstzinnige hobby.