Nieuws - meest recent

jun
04

Alle inwoners kunnen deelnemen aan de gesprekstafels op 4 juni 2019 om 19u in GC Den Tap. De gegevens die het gemeentebestuur verzamelt uit de enquête en tijdens de gesprekstafels vormen de basis voor een inspiratienota. Die nota dient voor de opmaak van het meerjarenplan 2020-2025.

Heb je genoten van een dagje in de natuur? Super! Maar vergeet niet dezelfde dag nog te controleren of je geen tekenbeet hebt!

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed! Lees alle tips voor warme dagen...

Het is gezond, milieuvriendelijk, goed voor de portemonnee én het loopt zomaar uit de kraan. Maar toch zit het drinken van flessenwater er bij ons, Vlamingen, stevig ingebakken. Vandaar dat AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders, deze maand een campagne lanceert over kraanwater.

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.

Via het thuis- of e-loket kan je zelf verschillende bevolkingsattesten opvragen. Binnen enkele minuten ontvang je het attest in je mailbox. Daarnaast werken de gemeentelijke diensten met verschillende online formulieren. Bekijk zeker eens www.lendelede.be/E-loket en volg ons op sociale media.

In mei gaat er extra aandacht uit naar de preventie en gevolgen van baarmoederhalskanker. Vroegtijdig opsporen is de beste bescherming tegen baarmoederhalskanker. Vrouwen van 25 tot en met 64 jaar krijgen de kans om elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen.

Orgaandonatie redt levens. Laat je familie weten hoe je tegenover orgaandonatie staat en registreer je. Onder het motto "Ik kies voor het leven" kan je op 26 mei in het gemeentehuis je laten registreren als orgaandonor.

Heb je een vermoeden van misbruik, geweld of kindermishandeling?
Dan kan je als burger terecht bij 1712.

Van West-Vlaanderen de toegangspoort voor groene stroom maken, dat is het doel van Ventilus. Om dit te doen is een versterking en uitbreiding van het West-Vlaamse hoogspanningsnetwerk nodig. Welk traject dit netwerk zal volgen, ligt nog niet vast. Daarover willen Elia en de Vlaamse Overheid eerst jouw mening horen.