Gratis renovatiebegeleiding voor wie in groep renoveert

Gepubliceerd op Dinsdag 14 juli 2020

Heb je renovatieplannen en ken je mensen uit de buurt of uit je gemeente die ook hun woning willen aanpakken? Dankzij de burenpremie van Vlaanderen en Fluvius krijgen 10 huishoudens die samen renoveren gratis advies van de RenovatieCoach. Door de schaalgrootte kan je met een collectieve renovatie bovendien wellicht wat kosten besparen.

De RenovatieCoach van Intercommunale Leiedal biedt je ondersteuning op maat bij alle stappen van het verbouwingstraject. Hij schat het werk en de kosten in, maakt een plan op om de werken naadloos op mekaar te laten aansluiten, helpt premies aan te vragen en kijkt of de renovatie goed is uitgevoerd zodat je je aannemer met een gerust gemoed kunt betalen. De RenovatieCoach is niet commercieel actief of verbonden aan bepaalde aannemers. Het is een initiatief van de lokale besturen uit Zuid-West-Vlaanderen die onafhankelijk advies en begeleiding willen aanbieden bij energetische renovatiewerken. Een eerste huisbezoek is steeds gratis; maar bij een groep van 10 mensen is het ganse traject dus gratis, dankzij de burenpremie. Trommel je buren, kennissen, vereniging, … dus op en renoveer samen!

De burenpremie kan ook bijzonder interessant zijn voor eigenaars van appartementen. Sedert 2020 gelden strengere normen voor dakisolatie en mag geen enkel appartement meer verhuurd worden waarvan het dak niet volledig in orde is. De burenpremie biedt eigenaars of verhuurders dan ook een unieke kans om de handen in elkaar te slaan. Ook aan de syndicus kan de RenovatieCoach via de burenpremie trouwens ondersteuning bieden.

12 inwoners uit verschillende wijken uit Wevelgem gaven alvast het goede voorbeeld en renoveerden hun woning met de hulp van de Renovatiecoach. Zo konden ze parallel aan het renovatieproject van de sociale huurwoningen in de buurt ook hun eigen dak isoleren.

Met andere woorden: stel je renovatieplannen niet langer uit, misschien vormen ze wel het ideale gespreksonderwerp op het volgende buurtfeest… En je zal zien: er zitten meer buren in hetzelfde schuitje dan je zou denken!

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de burenpremie? Neem vrijblijvend contact op met de RenovatieCoach:

renovatiecoach@warmerwonen.be www.warmerwonen.be
056 24 16 19
Intercommunale Leiedal
President Kennedypark 10
8500 Kortrijk

Leiedal