Heraanleg dorpsplein Sint Katharina (vanaf 11/12)

Vanaf maandag 11 december 2017 wordt fase 1B van kracht op Senteplaats.
In deze fase worden nutswerken uitgevoerd aan het kruispunt Heulsestraat - Sint Katharinastraat en aan het kruispunt Izegemsestraat – Pieter Verhaeghestraat.
Dit betekent dat deze kruispunten zelf afgesloten worden, evenals het weggedeelte tussen deze kruispunten. De dorpskern van Sint Katharina wordt dus afgesloten voor het verkeer. Deze fase duurt tot 23 december 2017.

Tijdens het kerstverlof worden de werkzaamheden opgeschort. Het wegdek wordt hersteld zodat alle richtingen terug mogelijk zijn op Senteplaats. Het éénrichtingsverkeer in de Kuurnsestraat en de Kwadestraat blijven behouden.
Na het kerstverlof (vanaf maandag 8 januari) wordt aangevat met een volgende fase. Hieromtrent wordt later gecommuniceerd.

Het doorgaande verkeer neemt best de N36 ( Rijksweg ) – N50 ( Brugsesteenweg ) en de R8.

Omleggingsroutes plaatselijk verkeer (zie kaartje onderaan)

Eénrichtingsverkeer Kuurnsestraat – Kwadestraat
In de Kuurnsestraat (tussen de Sint Katriensesteenweg en de J. Ottevaerelaan) wordt éénrichtingsverkeer (met uitzondering voor de fietsers en bromfietsers klasse A)ingevoerd. Dit in de richting Lendelede.

In de Kwadestraat en aansluitend de Wandelinglaan wordt ook éénrichtingsverkeer (met uitzondering voor de fietsers en bromfietsers klasse A) ingevoerd. Dit in de richting van Kuurne.

Beiaardstraat
Het plaatselijke verkeer met herkomst Lendelede en Heule wordt omgelegd via de Beiaardstraat. In de Beiaardstraat wordt een snelheidsbeperking voorzien van 50km/h.

Openbaar vervoer
Niet-bediende haltes: houtdakspant (508514) , Burg. G. Dussartlaan (508513) , Sint-Katharinakerk (508518) en Kapel (508240).

Vervanging ter hoogte van kruising Beiaardstraat en Sint-Katharinastraat (503231) of ter hoogte van kruising Beiaardstraat en Sentestraat of Heulsestraat t.h.v. de Kluisberg.

Aangemaakt op: 24/11/2017