Heropening terrassen - Veilig in de horeca

Gepubliceerd op Dinsdag 04 mei 2021

Veilig in de horeca - Buitenprotocol horeca.

De horeca is opnieuw gedeeltelijk heropgestart, zij het dan voorlopig enkel buiten op de terrassen.

Om de verspreiding van het coronavirus te blijven beperken, moeten horecazaken zich aan verschillende maatregelen houden. Hier kunt u terecht om te bekijken aan welke richtlijnen u zich als horecaondernemer, personeel, klant en leverancier moet houden. De FAQ-pagina wordt telkens aangevuld wanneer nieuwe openstaande vragen beantwoord zijn.

Algemene richtlijnen voor gasten

  • Houd zo veel mogelijk afstand van elkaar, steeds minimaal 1,5 meter.
  • Kom niet naar de horecaonderneming indien je zelf of één van je naasten griepsymptomen vertoont.
  • Volg steeds rigoureus de instructies van de personeelsleden van de horecaonderneming.
  • Geef niemand een hand, kus of omhelzing en vermijd elk fysiek contact tussen personeel en/of klanten.
  • Hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek die je onmiddellijk nadien weggooit in een vuilnisbak met een deksel.
  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen. Was je handen telkens bij aankomst en vertrek.
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.
  • Gasten dragen een mondmasker in horecazaken, behalve wanneer ze aan tafel zitten. Er wordt verplicht zittend geconsumeerd.
  • Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.
  • Hou 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
  • Beperk uw verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats u enkel van en naar uw tafel en de toiletten, of om de rekening te betalen.
  • Iedere persoon moet aan zijn eigen tafel blijven zitten.