Het rollatorpad: een bijzonder trage weg in Lendelede

Gepubliceerd op donderdag 29 september 2022
rollatorpad

Je hebt trage wegen langs landelijke paadjes, maar nu is er in hartje Lendelede ook een bijzonder trage weg. Met het rollatorpad is een zo effen mogelijk parcours voor senioren uitgestippeld, zodat zij met hun rollator ook eens een wandeling kunnen maken. 

Voor het gemak van de senioren start het rollatorpad aan het woonzorgcentrum Aksent en loopt over een traject van 675 meter door de achterliggende wijk. Voor mensen met een rollator komt dit neer op een 2.250 stappen. Voor hen is het belangrijk om te blijven bewegen, maar niet alle voetpaden liggen er even comfortabel bij. Daarom gebeurden wat aanpassingen aan het wegennet. De wandelaars kunnen ontspannen op een van de zitbanken langs de trage weg.

In samenspraak met de technische dienst, het rusthuis en vrijwilligers is gekozen voor een pad dat van het rusthuis via het Scharminkelpad richting 't Gangske loopt. Daarna kunnen de mensen de Pastoor De Beirstraat oversteken naar het Tramlijnpad om zo langs het Loskaaipad opnieuw richting het woonzorgcentrum te wandelen.