Nieuws - meest recent

apr
23

Van 23 tot 29 april is er opnieuw de week van de valpreventie. Nog steeds 1 op de 3 senioren valt minstens 1 x per jaar! Lees enkele tips om vallen te vermijden.

apr
19

Vanaf 19 april tot en met 3 mei 2018 kan je op een aantal kruispunten stickers kopen van het Rode Kruis Vlaanderen. De opbrengst van dit jaar gaat naar een nieuwe hulpverleningstent. Doen!

Op woensdag 25 april wordt de Woensdag Fietsdag opnieuw afgetrapt. Doe mee met Woensdag Fietsdag en fiets gezond en blij de files voorbij. 1 dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Schrijf je in op woensdagfietsdag.be en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen!

Schrijf nog tot 30 april in om deel te nemen aan de 15de editie van Buren bij Kunstenaars. Dit jaar zetten kunstenaars uit West-Vlaanderen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober hun deuren open voor het grote publiek. Buren bij kunstenaars is er voor amateurs en professionelen vanuit om het even welke discipline (tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, kunstambachten, mixed media...). Deelnemen is bovendien gratis.

Sedert april 2014 publiceren wij in de nieuwsbrief ook telkens een verkort verslag van de vorige gemeenteraadszitting.

mei
17

Op donderdag 17 mei 2018 van 14u tot 16u is er in Sociaal Thuis een infosessie over mantelzorg. Soms ben je mantelzorger zonder het zelf te weten of op die manier te benoemen. Tijdens de namiddag zijn de voorbeelden uit het leven gegrepen en zeker voor velen herkenbaar. Er wordt ingegaan op onderwerpen die mantelzorgers interesseren. Inschrijven kan tot 9 mei.

apr
25

Op woensdag 25 april 2018 organiseert de Samentuin het eerste bosspel op Hoeve Vercaemer voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Schrijf je snel in en ga samen met jouw team op zoek naar de schat in het bos.

Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5.400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag, en gingen in datzelfde jaar 1 op 5 bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijken. Hier lees je 4 tips om een oplichter aan de telefoon te ontmaskeren.

apr
02

De bibliotheek sluit van maandag 2 april tot en met zaterdag 21 april wegens schilderwerken. Terug open op maandag 23 april.

De gemeentelijke Buddywerking is kandidaat voor Gastvrije Gemeente. We staan momenteel op de 4de plaats! Je kan nog stemmen tot en met 23 april. Stemmen jullie op dit mooie initiatief? We kunnen hiermee 1000 euro winnen! Alvast bedankt!