Ieder kind een sint- actie in de bib

Net als vorig jaar organiseert KWB de actie 'Ieder kind een sint', een actie voor en door gezinnen. KWB vraagt aan de kinderen en hun (groot)ouders om nog mooi speelgoed met de Sint mee te geven. We draaien dus voor één keer de rollen om: de Sint krijgt. Op zijn beurt zorgt de Sint ervoor dat dit speelgoed terechtkomt bij kinderen in armoede: de sint die krijgt en herverdeelt.. Het is eens iets anders!
We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen (puzzels, strips, gezelschapsspelen, boekjes...). Dus liefst geen knuffels, batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d.

De actie gaat dus om het verzamelen en herverdelen van speelgoed, maar evengoed om het voeren van een gesprek met je kinderen of kleinkinderen over arm of rijk zijn, veel of weinig hebben, kansen krijgen of niet. Zijn we in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede? Waarmee wil jouw kind andere kinderen blij maken? Heb je veel cadeaus nodig om gelukkig te zijn?

Je kunt je speelgoed deponeren in de speciale bak in de bibliotheek; en dit nog tot 5 december. Hartelijk dank!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron

Bibliotheek Lendelede
Aangemaakt op: 11/11/2018