Infoavond rond slaapproblemen bij kinderen

mei
15

Slaap zacht

De weg naar een goede nachtrust voor kinderen én hun ouders

Sommige kindjes hebben moeite om zelfstandig in slaap te vallen of worden midden in de nacht wakker en willen niet meer slapen zonder mama of papa in de buurt. Soms willen kinderen zelfs helemaal niet graag naar bed en is elk excuus goed om het slapengaan uit te stellen. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de ouders het afgelopen half jaar regelmatig uit zijn slaap werd gehouden door zijn kroost.

Als ouder sta je vaak voor een grote uitdaging wat de slaap van je kind betreft. Helaas bestaat er geen wondermiddel om je kind elke nacht te laten slapen als een roos. Met goede slaapgewoonten en door positief te reageren op het slaapgedrag van je kind, kom je gelukkig al een heel eind. Dit start best al op jonge leeftijd.

Tijdens deze infoavond neemt ontwikkelingspsychologe Prof. dr. Inge Glazemakers ons mee in de wondere slaapwereld van kinderen. Ze geeft een antwoord op vragen als:

  • Welk slaaptype is mijn kind?
  • Hoeveel slaap heeft mijn kind nodig?
  • Waarom wil mijn kind niet naar bed?
  • Wat is een goed slaapritueel?
  • Hoe laat ik mijn vroege vogel langer slapen?

Je krijgt een antwoord op tal van slaap-vragen die je meteen in de praktijk kunt omzetten. Een aanrader voor ouders van kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Praktisch

Maandag 15 mei 2017 om 20 uur
Zaal Lindelei - Stationsstraat 21 in Lendelede

gratis toegang

Dit is een initiatief van Loket Kinderopvang Lendelede in samenwerking met Gezins- en Welzijnsraad Lendelede en CM.

Aangemaakt op: 18/04/2017