Nieuws - meest recent

De firma Sven Derez sloopt vanaf woensdag 5 april 2017 tot en met vrijdag 7 april 2017 de woning op het perceel Kasteelstraat 1.

Woon je in de regio Zuid-West-Vlaanderen en heb je een landschappelijke haag van minimum 50m die maar moeilijk geschoren geraakt? Dan ben je misschien geïnteresseerd om deze haag in de toekomst (machinaal) te laten onderhouden?

Woensdag 29 maart 2017 is een belangrijke dag voor de KJV-leden!

Eind maart 2017 ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag 'Wat vind jij van je gemeente?'. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. Dit gebeurt anoniem. Bovendien ontvangen 5.000 willekeurig gelote personen die de vragenlijst volledig invulden, een geschenkbon van 6 euro.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart 2017 voerde de politiezone Vlas in Kortrijk, Kuurne en Lendelede opnieuw een controleactie in het verkeer uit. Naast de controle van het voertuig en de boorddocumenten, moesten ook alle bestuurders een alcoholtest ondergaan.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart 2017, van 22.00 uur tot 04.00 uur, voerde de politiezone Vlas preventieve drugcontroles uit in enkele cafés en fuiflocaties in Kortrijk.

Minister van Landbouw Willy Borsus heeft op vrijdag 17 maart om 14h00 de meeste maatregelen opgeheven voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot.

In Vlaanderen worden in 2017 diverse stimuli gegeven voor energiebesparende maatregelen in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning. Daarnaast kunt u ook een energielening aanvragen via de energiehuizen om uw energiebesparende investeringen te financieren.

Nog tot 29 maart kan je gratis de demowoning van Woonwijs (Gentsestraat 51 - 8530 Harelbeke) bezoeken.
De demonstratiewoning is een levensechte woning die voorzien is van een aantal ongezonde, onveilige en energieverslindende situaties.

mrt
25

Op 25 maart zetten we de steenuil in de kijker tijdens 'nacht van de steenuil'. Kom je ook naar mijn feestje?