Nieuws - meest recent

sep
22

Het gemeentebestuur presenteert de tentoonstelling TOPART.

aug
25

Tijdens de zomermaanden staat er opnieuw een geefkast in het gemeentehuis. Kom langs om iets te halen of iets te geven. Niet is zo leuk als delen!
Met als kers op de taart het geefcafé op zaterdag 25 augustus.

Kom op tegen Kanker zoekt vrijwilligers voor 24ste editie Plantjesweekend. Zin om te helpen?

Kom naar de koer van het DOC op vrijdag 6 juli 2018 om 19u en laat er de stembanden trillen in de gratis Sing-along-Party Lendelede. Met groot scherm voor de voetbalmatch.

Het gemeentebestuur voorziet een toelage ter ondersteuning van projecten of organisaties in het Zuiden met een duidelijke link met de gemeente.

De subsidie is bedoeld voor:

-        Lendeleedse Noord-Zuidorganisaties;

-        Lendeleedse verenigingen die een project in het Zuiden willen opzetten of steunen;

-        Lendeleedse personen of personen die een duidelijke link met Lendelede kunnen aantonen, die een project in het Zuiden willen opzetten of steunen.

Kom je in aanmerking, dan kun je via onderstaande link projectsteun aanvragen:

Kan jij ook wel eens genieten van een dagje wandelen in het bos, spelen in de tuin of picknicken in het park? Leuk, maar kleine spinachtige beestjes, beter gekend als teken, kunnen op de loer liggen. Ze bevinden zich in hoog gras of in de struiken wanneer ze op zoek zijn naar bloed en de meeste teken zijn actief tussen maart en oktober. Eenmaal ze op je lichaam gekropen zijn, zoeken ze warme plekjes op zoals knieholtes, liezen of oksels. Teken kunnen zich vastbijten en je ziek maken, maar door te controleren kan je dit voorkomen.

Overdreven snelheid is één van de meest voorkomende oorzaken bij een ongeval. Beloof daarom aan je zoon of dochter, vriend of vriendin of om het even welke andere dierbare om niet te snel te rijden. Want een belofte kan levens redden.

 

Beloof het ook op beloofd.be

Digitalisering is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar niet iedereen heeft dezelfde vaardigheden op dat vlak. En hoe zit het bij jou? Voel je je overweldigd of ben je een digitale professional? Speel Digital Duel en ontdek het.

Vakmannen en -vrouwen kunnen gratis een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit te valoriseren. Ook in Lendelede zijn er zeker kleine bedrijven of zelfstandigen die in aanmerking komen om het label Erkend Ambacht te krijgen. Dit label en de erkenning is een belangrijke troef: zo weten klanten dat ze te maken hebben met een echte vakman.

Gemeente Lendelede bereikt al meer dan 30% van onze inwoners via Facebook. Volg je ons nog niet? Klik snel op de 'vind ik leuk'-knop.