Nieuws - meest recent

De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6.800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker. Lees daarom de praktische tips en laat je shinen.

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.
Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.
Dit jaar focussen we extra op baby's en peuters

Net als vorig jaar organiseert KWB de actie 'Ieder kind een sint', een actie voor en door gezinnen. KWB vraagt aan de kinderen en hun (groot)ouders om nog mooi speelgoed met de Sint mee te geven. We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen (puzzels, strips, gezelschapsspelen, boekjes...). Dus liefst geen knuffels, batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d. Je kunt je speelgoed deponeren in de speciale bak in de bibliotheek; en dit nog tot 5 december. Hartelijk dank!

okt
22

Gemeente Lendelede steunt de actie Rode Neuzen Dag. Wil je een steentje bijdragen? Koop dan van 22 oktober tot 24 november 2018 in het gemeentehuis, Sociaal Thuis of de bibliotheek een zakje cuberdons.

okt
31

Wandel en griezel mee tijdens de jaarlijkse Halloweentocht georganiseerd door Pasar in samenwerking met de kringloopkrachten en de Mina-raad.
Opgelet: om de tocht veilig te laten verlopen worden een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

okt
19

Breng, vooraleer je in jouw uniform van de jeugdbeweging de schoolpoorten binnengaat, een bezoekje aan onze jeugdbewegingstand en ontvang een superleuk en tof aandenken! Gratis ontbijtkoek en warme chocolademelk Dit kan vanaf 07u tot de schoolbel op de parking voor het gemeentehuis. van 15u15 tot 16u30: Leuke spelletjes aan het DOC

sep
22

Het gemeentebestuur presenteert de tentoonstelling TOPART.

aug
25

Tijdens de zomermaanden staat er opnieuw een geefkast in het gemeentehuis. Kom langs om iets te halen of iets te geven. Niet is zo leuk als delen!
Met als kers op de taart het geefcafé op zaterdag 25 augustus.

Kom op tegen Kanker zoekt vrijwilligers voor 24ste editie Plantjesweekend. Zin om te helpen?

Kom naar de koer van het DOC op vrijdag 6 juli 2018 om 19u en laat er de stembanden trillen in de gratis Sing-along-Party Lendelede. Met groot scherm voor de voetbalmatch.