Kom een boom planten en ontdek het blotevoetenpad!

Gepubliceerd op donderdag 13 januari 2022
wonderwoudje

Op zaterdag 12 februari planten wij het Wonderwoudje aan. Bosgoed, bessenstruiken, fruit- en notenbomen, een groenbuffer. Al deze planten krijgen een plaats op het terrein van 3.500 m²: het Wonderwoudje.

Het Wonderwoudje situeert zich in de zijstraat van de Stationstraat. Te vinden tussen de huisnummers 64 en 72 of via Korenveld. Ideaal gelegen om daar weldra te gaan verpozen in het vers aangeplant groen. BOS+ heeft workshops georganiseerd met leerlingen van de Talententuin en is zo tot het huidige ontwerp gekomen. Een plek om te ravotten, eindeloos veel verstopplaatsjes en een blotevoetenpad waren elementen die niet mochten ontbreken.

Binnenkort verschijnen er de eerste onderdelen van ons blotevoetenpad. Er zullen maar liefst 7 evenwichtstoestellen geplaatst worden op een pad van 85 meter lang, gecombineerd met verschillende voelvakken. Met tijd zal het blotevoetenpad verscholen liggen in een bosje, wat het avontuurgehalte nog groter zal maken. Gegarandeerd voel- en speelplezier!

Bovendien zullen we ook twee geboortebomen aanplanten. Een zomereik en winterlinde zullen die belangrijke taak opnemen en schitteren als geboorteboom voor het geboortejaar 2020 en 2021.

Trek gepast schoeisel aan en kom helpen. Tussen 10 uur en 12 uur gaan we volop planten. Plant je maar 1 boompje of plant je er 10? Maakt niet uit! Wil je meehelpen planten? Schrijf je snel in via de gemeentelijke webshop.

De officiële inhuldiging van het Wonderwoudje, de geboortebomen en het blotevoetenpad houden we voor een later moment want de huidige coronamaatregelen laten het niet toe om dit feestelijk te doen.

Met dank aan onze partners: Provincie West-Vlaanderen, BOS+, Bond Beter Leefmilieu, Stadlandschap Leie en Schelde, Gemeente voor de Toekomst en de Gezinsbond.

Meer info? Contacteer de milieudienst via 051 33 63 05 of milieudienst@lendelede.be