Koop cuberdons t.v.v. Rode Neuzen Dag!

okt
22
nov
24

Eind november is er opnieuw Rode Neuzen Dag. Dit jaar geeft Rode Neuzen Dag al zijn aandacht aan jongeren, leerkrachten en het mentaal welzijn op school.

Enkele snelle feiten:

  • 1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen
  • 1 op 2 leerkrachten in Vlaanderen heeft wekelijks te maken met leerlingen met psychische problemen.
  • De helft van de Vlaamse leerlingen geeft aan dat ze het mentaal lastig hebben.

1 op 3 leerlingen vindt dat ze op school niet openlijk kunnen praten over hun mentale problemen. Nochtans zijn leerkrachten een belangrijke vertrouwenspersoon voor hen.

Leerkrachten zelf zijn vragende partij om dit probleem aan te pakken: bijna de helft vindt dat er meer tijd moet zijn voor de mentale gezondheid van leerlingen. Minstens 6 op de 10 leekrachten vindt van zichzelf dat ze niet voldoende zijn opgeleid om jongeren met mentale problemen goed  te begeleiden. Tijd voor actie dus!

 

Rode Neuzen Dag 2018 durft dromen. Jij?

Mentaal gezonde scholen, daar gaan we met z'n allen voor. De actie droomt ervan om scholen de juiste middelen te geven. Zodat ze zelf projecten kunnen opzetten en zo het mentaal welzijn van hun leerlingen verbeteren.

Samen kunnen we dit!

Steentje bijdragen?

Gemeente Lendelede steunt opnieuw de actie Rode Neuzen Dag. Wil je een steentje bijdragen? Koop dan van 22 oktober tot 24 november 2018 in het gemeentehuis, Sociaal Thuis of de bibliotheek een zakje cuberdons. Een zakje kost 2 euro en per zakje zitten 4 cuberdons.

Meer info en acties

Rode Neuzen Dag 2018

Aangemaakt op: 22/10/2018