Kunstenparcours Contrei Live

Gepubliceerd op Maandag 13 juli 2020
09 juli 202026 oktober 2020

(Her)ontdek Zuid-West-Vlaanderen

Vorige week lanceerde Intercommunale Leiedal het kunstenparcours Contrei Live, een verhaal voor en door de regio. De 16 artistieke ingrepen van hoge kwaliteit verwonderen en nodigen uit om stil te staan bij de regiovisie Contrei en de rol en belang van water daarin.

Contrei Live kunstenparcours van 9 juli tot 26 oktober 2020

Intercommunale Leiedal bestaat 60 jaar en organiseert met Contrei Live een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in de 13 steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Leiedal, 16 getalenteerde kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland en tal van partners nodigen je uit om de streek te verkennen en mee te reflecteren op en over het water. De kunstwerken vormen een interessante mix van land art, landschapsarchitectuur, geluidskunst en kinetische installaties. Het parcours is gratis te bezoeken.

Verken het volledige kunstenparcours

Contrei Live bestaat uit de kunstlocaties en de zijsprongetjes naar water, landschap, erfgoed, kunst en cultuur. Je kunt het parcours verkennen aan de hand van fietslussen. Er zijn gratis deelfietsen ter beschikking na reservatie.

De bezoekers worden geïnformeerd via:

  • de website www.contreilive.be
  • een gratis fietskaart die je kunt ophalen in de cultuurdienst of het gemeentehuis (op afspraak)
  • een uitgebreide bezoekersgids (kostprijs: 10 euro)

Contrei Live in Lendelede: Deer Fountain #2 van Willem Boel

Zeven steigerende kruiwagens op een steiger worden gevuld met water tot ze schijnbaar ongecontroleerd hun inhoud weer naar beneden storten. De installatie met de kiepende kruiwagens is een fontein die voor een frisse dynamiek zorgt, meedogenloos en poëtisch in het niet-aflatende vullen en ledigen. 'Deer' verwijst naar de bamboefonteintjes in Japanse tuinen die oorspronkelijk werden gebruikt om herten weg te jagen met hun ritmische kantelbeweging. Een dubbele bodem die de kruiwagens meer inhoud geeft dan water alleen.

Site Nelca, Stationsstraat, 8860 Lendelede

10.000 stappenwandeling

In samenspraak met intercommunale Leiedal, organisator van Contrei Live, koppelt Logo Leieland graag het thema ‘gezondheid’ aan dit kunstenparcours.

We roepen inwoners op om de kunstwerken zoveel mogelijk met de fiets of te voet te bezichtigen.

Toerisme Leiestreek werkte 3 fietslussen<https://www.contreilive.be/map> uit. Logo Leieland stippelde unieke 10.000 stappenwandelingen uit, waarin telkens één kunstwerk verweven zit.

10.000 stappenwandeling Contrei Live Lendelede

Een mooie foto gemaakt en wil je die delen?

Gebruik #contreilive

contrei Live