Nieuws - meest recent

Vanaf half maart kan je als inwoner van de politiezone Vlas een vragenlijst van de veiligheidsmonitor via de post ontvangen. Als je een vragenlijst ontvangt, werd je toevallig geselecteerd via een steekproeftrekking. De bevraging is een organisatie van de politie in samenwerking met de FOD Binnenlandse Zaken en de gemeentebesturen.

Vanaf zaterdag 17 maart 2018 wordt de doorgang naar Kuurne in Sente terug mogelijk voor het verkeer komende van Lendelede en Heule.

Tussen de Sint-Katriensesteenweg en de Izegemsestraat wordt wel nog gewerkt. Binnen die werkzone wordt het verkeer geregeld aan de hand van tijdelijke driekleurige verkeerslichten.

Dit impliceert dat alle verkeer op Senteplaats terug zijn normaal verloop zal kennen.

Het éénrichtingsverkeer in de Kwadestraat en de Kuurnsestraat wordt opgeheven vanaf zaterdag 17 maar 2018.

Door werken aan de toevoerleiding tussen Bellegem en Kortrijk was er in Lendelede sinds 12 februari een verminderde druk op het drinkwaternet merkbaar.

Hierbij kunnen we u laten weten dat de werken zijn afgerond en de druk in Lendelede sinds vandaag opnieuw op het normale niveau zou moeten zitten.

Nogmaals bedankt voor jullie begrip!

In België zijn er vijf nucleaire sites. De bekendste zijn de kerncentrales in Doel en Tihange. Daarnaast zijn er nog sites in Mol, Dessel en Fleurus. Er bevinden er zich ook twee nucleaire centrales op minder dan 20 kilometer van onze landsgrenzen, in Borssele (Nederland) en Chooz (Frankrijk). De kans op een nucleair ongeval op één van deze sites is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat ook jij het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.

mrt
10

Zaterdagvoormiddag 10 maart werd het kruispunt Senteplaats deels vrijgegeven voor het verkeer. Verkeer met herkomst Lendelede en met bestemming Heule of omgekeerd wordt opnieuw toegelaten. Omrijden via de Beiaardstraat hoeft niet meer. De richting Kuurne blijf nog afgesloten voor het verkeer. Het éénrichtingsverkeer in de Kuurnsestraat en de Kwadestraat blijft dan ook van kracht.

CurieuzeNeuzen Vlaanderen brengt luchtkwaliteit in kaart met het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit.

mrt
16

Ben jij gebeten door de microbe om zelf je eigen groenten te kweken? En wil je dit graag op een ecologische manier doen? Dan is de cursus 'ecologische moestuin' iets voor jou.

Op maandag 12 maart 2018 begint de 2e fase van de werken in de Stationsstraat. Daarom wordt vanaf dan de Stationsstraat VOLLEDIG afgesloten voor alle doorgaand verkeer tussen de spoorwegovergang en de laatste bebouwing (pare huisnummers)!

feb
20

Ze zijn er weer: de kippen die houden van uw etensrestjes. De gemeente sponsort de aankoop van kippen. Elk gezin kan tot maximum 3 kippen aanvragen bij de gemeente voor slechts 4 euro per kip!