Nieuws - meest recent

Ga de strijd aan tegen zwerfvuil in/rond uw bedrijfsterrein en plaats Mooimakers bermborden. Bestel ze gratis in de Mooimakers-webshop. Inclusief paal en kabelbinders!

Tot nu was de textielinzameling vaak beperkt tot herbruikbare kledij en schoenen. Toch is ook versleten textiel waardevol voor recyclage. In overleg met de sector werd daarom de sorteerboodschap voor textielafval aangepast. Volgens de nieuwe sorteerregels worden naast herbruikbare kleding en schoenen nu ook versleten kleding, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen selectief ingezameld.

Afval buiten plaatsen de dag voor de ophaling vanaf 17u en ten laatste voor 6u de dag van de ophaling zelf. Het tijdstip van de ophaling kan door omstandigheden wijzigen.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verstuurde de heffingsbiljetten op de waterverontreiniging (heffingsjaar 2018). Gezinnen die aan de sociale voorwaarden voldoen, hebben recht op een sociaal tarief.

okt
19

Breng, vooraleer je in jouw uniform van de jeugdbeweging de schoolpoorten binnengaat, een bezoekje aan onze jeugdbewegingstand en ontvang een superleuk en tof aandenken! Gratis ontbijtkoek en warme chocolademelk Dit kan vanaf 07u tot de schoolbel op de parking voor het gemeentehuis. van 15u15 tot 16u30: Leuke spelletjes aan het DOC

nov
09

De verouderde rijwoning in de Koning Boudewijnstraat 234 in Kuurne werd in 7 maanden tijd volledig gerenoveerd. Door doordachte keuzes in technieken (vloerverwarming, zonnepanelen, C+ ventilatiesysteem) en doorgedreven isolatie scoort de woning een E-peil 30en kunnen we spreken van een BEN-woning of Bijna Energie Neutrale woning! Pas vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan een E-peil 30.

nov
19

Het seniorenfeest is een vaste waarde. In samenwerking met de Lendeleedse Seniorenraad organiseert de cultuurdienst op maandag 19 november de volgende editie, in GC Den Tap.

Op het programma: De Show ‘Showkriebels’ met Arthuro Cardini, het showballet Showcase en Marc Dex.

Arthuro Cardini is een muzikale fantasist en zal iedereen gidsen doorheen het showprogramma. Hij brengt enkele goochelfratsen, veel interactie met het publiek en brengt zijn als finale zijn ongeëvenaarde act als Muzikale Clown.

en als je ’t goed aanpakt, heb je niks te vrezen!

Dankzij 3 digitale vrachtwagensluizen met cameradetectie tegen sluipverkeer in Kortrijk, Kuurne en Lendelede is er een grotere pakkans tegenover hardleerse vrachtwagenbestuurders.

Vanaf 15 oktober 2018 zal er om de 14 dagen een avondpermanentie van de Woonclub doorgaan. Dit exclusief voor werkenden die niet kunnen langsgaan overdag.