Nieuws - meest recent

Sinds 7 maart 2019 kunnen particulieren een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen.

Plan je een activiteit die de sociale contacten in je straat of buurt bevordert? Doen!

Het gemeentebestuur  steunt je financieel, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Hieronder kun je alle informatie vinden:

Subsidie voor straatfeesten en wijkkermissen 

De storm van 10 maart heeft op verscheidene plaatsen ernstige schade veroorzaakt.
Wie schade heeft geleden, kan dit melden bij de dienst grondgebiedszaken in het gemeentehuis tegen ten laatste 15 april.

apr
06

Het moestuinseizoen gaat weldra van start bij Samentuinen Hoeve Vercaemer. Iedereen is van harte welkom op de startdag. Kom de moestuin ontdekken, neem een kijkje in bakoven, maak kennis met alle dieren, ... en zoveel meer.
De ideale gezinsactiviteit om de (paas)vakantie te starten.

Crematorium UITZICHT zorgt voor een rustig kader waar mensen afscheid kunnen nemen van hun naasten. Maar naast een crematorium willen we meer zijn: een kwaliteitsvolle dienstverlening in een architecturaal tijdloos gebouw, een aparte ontmoetingsruimte voor rouwmaaltijden en een plaats voor kunst. Crematorium UITZICHT gaat over tot het organiseren van een aanwervingsprocedure en het aanleggen van een wervingsreserve van 2 jaar voor een technische medewerker.

mrt
01

Kippen verslinden met plezier 50 kg groente-, fruit- en tuinafval per jaar. Het houden van kippen zal dus de hoeveelheid afval in uw gele vuilzak aanzienlijk verminderen. Bovenop krijgt u de eieren er gratis bovenop.
De gemeente stimuleert de aankoop van kippen. Lees verder voor meer details!

mrt
29

In 2018-2020 organiseert Natuurpunt met de Vlaamse Steenuilenwerkgroep opnieuw een inventarisatie van de steenuil in heel Vlaanderen. Deze regelmatig uitgevoerde inventarisatie laat toe om het bestand en de evolutie van de steenuil in onze regio’s op te volgen, zodat gepaste beschermingsmaatregelen kunnen genomen worden.

Oude merknamen Vlaamse netbedrijven verdwijnen uit het straatbeeld

Eandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.

 

Op 31 januari 2019 meldde zich bij de Politiezone Vlas opnieuw een slachtoffer van Phishing. Dat is een vorm van internetfraude door middel van valse mails, bedoeld om het slachtoffer financieel op te lichten.


De feiten

Het slachtoffer kreeg een valse mail, zogezegd van zijn bankinstelling, met de melding dat zijn kaart een upgrade moest krijgen. De betrokkene vulde zijn kaartnummer en gegevens via een link in op een website en gaf ook de gegevens door vanop zijn bankkaartlezer.

 

Conform het decreet lokaal bestuur worden de besluitenlijsten van het College van Burgemeester en Schepenen als het vast bureau vanaf heden gepubliceerd op onze gemeentelijkse website.

Zie:

Besluitenlijst Schepencollege en Burgemeester

Besluitenlijst vast bureau en voorzitter vast bureau