Nieuws - meest recent

Heel wat inwoners van Kortrijk, Kuurne en Lendelede maken gebruik van een aanhangwagen die zij aan hun voertuig koppelen, bijvoorbeeld om te verhuizen of om tuin- of bouwafval naar het recyclagepark te brengen.

jun
04

Alle inwoners kunnen deelnemen aan de gesprekstafels op 4 juni 2019 om 19u in GC Den Tap. De gegevens die het gemeentebestuur verzamelt uit de enquête en tijdens de gesprekstafels vormen de basis voor een inspiratienota. Die nota dient voor de opmaak van het meerjarenplan 2020-2025.

Voor tal van activiteiten kan je voortaan inschrijven via de gemeentelijke website.

Via de webshop kan je een account aanmaken. 

Zowel voor de uitstappen van de speelpleinwerking als voor de sportkampen zullen alle inschrijvingen in de toekomst via deze webshop verlopen.
Daaraan is ook onmiddellijk het betalingssysteem gekoppeld.
Je kan aan je eigen account je kinderen koppelen en zo 1 login maken per gezin.

Vanaf 14 mei kan je via de webshop inschrijven voor Roefel en de uitstappen op Jakkedoe.

Account aanmaken

Het is gezond, milieuvriendelijk, goed voor de portemonnee én het loopt zomaar uit de kraan. Maar toch zit het drinken van flessenwater er bij ons, Vlamingen, stevig ingebakken. Vandaar dat AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders, deze maand een campagne lanceert over kraanwater.

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.

De jaarlijkse “LENDELEDE KERMIS” zal dit jaar plaatsvinden tijdens het weekend van 23 augustus 2019.

Ook dit jaar willen we de Lendeleedse bevolking een aantrekkelijk kermisprogramma presenteren.

Verenigingen en handelszaken die een kermisactiviteit plannen en op de kermisaffiche willen vermeld staan, kunnen dit melden via onderstaand invulformulier.

Via het thuis- of e-loket kan je zelf verschillende bevolkingsattesten opvragen. Binnen enkele minuten ontvang je het attest in je mailbox. Daarnaast werken de gemeentelijke diensten met verschillende online formulieren. Bekijk zeker eens www.lendelede.be/E-loket en volg ons op sociale media.

De lerarenkaarten zijn terug beschikbaar in de bib!

Van West-Vlaanderen de toegangspoort voor groene stroom maken, dat is het doel van Ventilus. Om dit te doen is een versterking en uitbreiding van het West-Vlaamse hoogspanningsnetwerk nodig. Welk traject dit netwerk zal volgen, ligt nog niet vast. Daarover willen Elia en de Vlaamse Overheid eerst jouw mening horen.

Sinds 1 april kan u als burger een geveltuin aanleggen. Klik snel door voor meer informatie en bevorder de groenbeleving in onze gemeente.