Lendelede clasht!

Het staat zwart op wit: we bewegen veel te weinig!

Bewegen heeft nochtans heel wat voordelen voor onze gezondheid: je voelt je goed in je vel, je verbetert je weerstand, je slaapt beter én je hebt minder kans op hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en overgewicht.
Kortom: door voldoende te bewegen boek je pure gezondheidswinst en ben je veel productiever.

Ook Lendelede is hier als Gezonde Gemeente van overtuigd en wil méér inwoners aan het bewegen krijgen. Ze gaat de strijd aan tegen Ledegem, Kortemark, Lichtervelde Ieper, Poperinge en Vleteren in een regionale stappenclash die samen met Logo Midden-West-Vlaanderen wordt georganiseerd. Het doel is om van 1 tot en met 31 mei zoveel mogelijk stappen te zetten. Inderdaad, want we hoeven niet te gaan sporten om voldoende te bewegen. Het kan ook door méér stappen te zetten. Minimum 10.000 stappen per dag (of 8.000 voor 65-plussers) zorgt al voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress.

Doe in mei mee aan de stappenclash!

Hou je stappen bij via een app, of ontleen een stappenteller bij de sportdienst of de bibliotheek (€20,00 waarborg). Registreer je vervolgens op www.10000stappen.be en sluit je aan bij de groep ‘Lendelede’. Nadat je je stappen ingegeven hebt, worden ze automatisch meegerekend in de stappenclash om Lendelede naar de overwinning te leiden. Elke week zal de tussenstand bekendgemaakt worden via www.logomiddenwvl.be.

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs. 

Extra stappen verzamelen

Om wekelijks aan onze stappen te komen organiseren we gedurende de maand mei iedere donderdagavond een begeleide wandeltocht van ongeveer 6 km. Start om 19.30 uur aan de sporthal. We wandelen op 2,9,16 en 23 mei (niet op 30 mei)

Meer info

Sportdienst, 051 30 60 39 of hanne.deltour@lendelede.be

Bron

Sportdienst Lendelede
Aangemaakt op: 21/04/2015