Lendelede ondertekent charter Gezonde Gemeente

Maandag kleurde Midden-West-Vlaanderen gezond. Alle 27 lokale besturen uit onze regio gaan voor een Gezonde Gemeente de komende legislatuur en beslisten daarom om het vernieuwde charter Gezonde Gemeente te ondertekenen: Ardooie, Diksmuide, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde,Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke. De lokale besturen ondertekenden op 1 april het charter in CC De Beuk in Kortemark.

Door het charter te ondertekenen, streeft het lokaal bestuur ernaar om de inwoners van Lendelede maximale kansen te bieden op een goede gezondheid. Lendelede was al een Gezonde Gemeente en zet dus het engagement verder.

Engagementen

Elke Gezonde Gemeente engageert zich om tijdens de legislatuur 2019-2024 verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. Dit beleid biedt iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen en stimuleert hen om gezond te leven in een gezonde omgeving. Het gaat over een gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat, veiligheid...

Logo coacht

Het lokaal bestuur staat er niet alleen voor. Logo Midden-West-Vlaanderen staat aan de zijlijn en coacht hen naar een lokaal preventief gezondheidsbeleid op maat van de gemeente.

Aangemaakt op: 04/04/2019