Lendeleeft: een boom van een blad

Gepubliceerd op Vrijdag 20 maart 2020

Vanaf 23 maart valt de nieuwe Lendeleeft in je brievenbus en je zal merken dat een frisse wind door het gemeentelijk infoblad waaide.

Ontdek de nieuwe Lendeleeft - editie april, mei en juni 2020

Burgemeester Carine Dewaele: "Het redactieteam van Lendeleeft was al een tijdje bezig met brainstormen over hoe we dit  gemeentelijk infomagazine nog aantrekkelijker, eigentijdser en informatiever kunnen maken. Het is een work-in-progres: een heel geleidelijke evolutie dankzij een gedreven team."

De vormgeving is veranderd. Eenduidigheid maakt meer duidelijk. En een toffe, klare vormgeving spreekt jong en oud aan. De rubriektitels komen overeen met de zes doelstellingen van het beleidsplan 2020-2025.

Hoe een beleidsplan Lendeleeft vernieuwt!

Het beleidsplan Lendelede 2020-2025 kiest samen, voor richting 2030. Doel is om aan een zelfstandige, duurzame en veilige gemeente verder te bouwen waar het goed is om te wonen, te werken en te leven. Zes doelstellingen geven de richting aan. Een reden om ook in Lendeleeft ons nieuws binnen deze onderwerpen te bundelen. Lendeleeft toont hoe Lendelede leeft dankzij een zorgvuldig beleidsplan. Een frisse Lendeleeft wacht op jouw lezersogen!

Een beleidsplan is eigenlijk een vertaling van de ambitie die burgemeester en schepenen hebben ten aanzien van onze gemeente voor de eerstkomende jaren. Een strategisch meerjarenplan dus.

Er zijn 6 centrale thema's:

 • Lendelede, een leefbare gemeente
 • Lendelede, een veilige gemeente
 • Lendelede, een gemeente met aandacht voor cultuur, sport, senioren en jeugd
 • Lendelede, een gemeente om er te werken en te ondernemen
 • Lendelede, een gemeente om te wonen
 • Lendelede, een gemeente waar iedereen kansen krijgt en mee is.

Deze klemtonen wil de gemeente realiseren dankzij haar professionele gemeentelijke diensten en hulp van externe experten.

Vertaald naar de rubrieken in Lendeleeft

Hoe weet je als inwoner waar je aan toe bent? Hoe wordt alles dag na dag, maand na maand, jaar na jaar alles gerealiseerd?

Het beleid kiest voor duidelijke informatiekanalen: www.lendelede.be, sociale media (Facebook, Instagram, ...), wekelijkse nieuwsbrief gemeente Lendelede, verslagen via www.lendelede.be/bekendmakingen en uiteraard ook het gemeentelijk infomagazine Lendeleeft.

Vier keer per jaar wil dit magazine op een correcte manier vertalen wat er gebeurt in de gemeente, wat er omgaat in de verschillende diensten, wat er op stapel staat qua leuke, culturele, toffe dingen. Er is altijd een kalender en op de allerlaatste bladzijde staan handige telefoonnummers.

Nieuwe rubrieken
 • Berichten: bevolking, ontvangsten, nieuwtjes van de gemeentelijke diensten, belangrijke veranderingen
 • Goed wonen: alles wat met wonen, Woonwinkel, premies ... te maken heeft
 • Iedereen mee: Sociaal Thuis, sociale initiatieven, OCMW, adviesraden, noord-zuid ...
 • Boeiend bedrijvig: ondernemen, landbouw, Leiedal en grote ruimtelijke plannen
 • Graag uit: cultuur, bib, senioren, jeugd, sport, kalender ...
 • Zeker veilig: brandweer, politie, wegenwerken ...
 • Natuurlijk heerlijk: milieu, groendienst, events in het bos ...

Milieuvriendelijk papier

Deze Lendeleeft is gedrukt op FSC-gelabeld papier. FSC (Forest Stewardship Council) is een internationaal label voor duurzame bosbouw opgericht in 1994. Het label is van toepassing op hout en afgeleide producten, waaronder heel wat papiertoepassingen. Een FSC-label garandeert dat een product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of gerecycleerd materiaal.

Ontdek snel deze editie. We wensen je veel leesplezier!

 

Vrijetijdskalender

De Lendeleeft was al in druk toen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad ingingen. De vrijetijdskalender is dus onder voorbehoud van de beperkende maatregelen naar aanleiding van het coronavirus.

We communiceren telkens de meest recente informatie via onze digitale informatiekanalen.