Nieuws - meest recent

jun
15

Tussen 15 juni en 15 juli zijn er herstellingswerken gepland in de Mellestraat en Wouter Schoutstraat (Kortrijk). De straat wordt tijdens de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer en er wordt een plaatselijke omlegging voorzien. Dit bericht omdat de straten aansluiten op grondgebied Lendelede.

Politiebesluit van 21 juni 2017. Preventief tijdelijke maatregel, onder meer door onnodig verbruik van drinkwater.

Infrax lanceert een website om jouw energieverbruik met dat van een gelijkaardig gezin in een gelijkaardige woning te vergelijken. De tool biedt bovendien ook handige tips en tricks om kosten en energie te besparen en je krijgt meer informatie over de specifieke BENOvatiemaatregelen die de staat van jouw woning kunnen verbeteren.

jul
02

Wegens een straatfeest in de Kloostertuin en Violierstraat op zondag 2 juli 2017 zijn de straten verkeersvrij

Op 21 juni 2017 heeft de Gouverneur van West-Vlaanderen een politiebesluit opgemaakt die zegt dat het verboden is om water van het publieke drinkwaternet te gebruiken voor tal van toepassingen. Klik door voor meer details!

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie voor kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar. In deze reeks van begeleide natuurworkshops leren kinderen op een originele en speelse manier de natuur beleven en ontdekken.

Het regioproject Woonclub van W13 is op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen in hun zoektocht naar een huurhuis en die willen zorgen voor een extra steuntje in de rug. Zoek je zinvol vrijwilligerswerk? Een aantal uren vrije tijd per week? Wil jij mensen helpen om dat plekje te vinden waar ze zich thuis kunnen voelen? Je kan aan de slag in 1 of meer Woonclubpunten in de regio.

jun
24

Op zaterdag 24 juni organiseert de jeugddienst hun jaarlijkse Roefeldag. Enkele parkings en straten zijn van 8 uur tot 17 uur parkeervrij.