Mededeling: Bibliotheek Lendelede start met afhaalservice ingevolge corona-crisis

Gepubliceerd op Donderdag 19 maart

De gemeentelijke bibliotheek sluit vanaf zaterdag 21 maart.

Ter bescherming van zowel het personeel als de lezers van de bibliotheek heeft zij beslist om vanaf vandaag te starten met een nieuwe regeling.

Er wordt een afhaalservice opgezet om het rechtstreeks contact tussen personeel en bezoekers van de bibliotheek te vermijden.

Hoe werkt de afhaalservice ?

Reserveren

Iedereen die lid is van de bib kan boeken, tijdschriften en dvd’s reserveren. Dit kan op 3 manieren ofwel:

Het afhaaltijdstip zal voorzien worden tijdens de gewone openingsuren van de bib (uitgezonderd zaterdag).

Afhalen

De gereserveerde materialen kunnen na bevestiging worden afgehaald op het afgesproken tijdstip in de hal van de bibliotheek. In de mate van het mogelijke zal wel gepoogd worden om de afhaalmomenten te spreiden in de tijd zodat er zo weinig mogelijk bezoekers gelijktijdig binnen komen.
Indien er reeds personen aanwezig zijn, hou rekening met de ’social distance’ (anderhalve meter afstand van andere personen).

Indien er reeds personen in de hal aanwezig zijn, gelieve buiten op voldoende afstand te wachten tot die personen vertrekken (rekening houden met de ‘social distance’).

Inleveren

Inleveren van boeken kan enkel 24u/24u via de inleverschuif naast de ingang van het gebouw.

Geen kosten

De afhaalservice is gratis.

Vanaf 13 maart 2020 is de periode van de inlevertermijn opgeschort tot het einde van deze tijdelijke maatregelen. Er wordt geen ‘te laat’-geld’ aangerekend voor de materialen die nog thuis zijn en dit tot de bibliotheek terug open is.

Naargelang de situatie evolueert, kunnen bijkomende maatregelen getroffen worden.

Wij hopen op die manier ervoor te zorgen dat zowel onze lezers, als ons personeel op een veilige manier kunnen blijven gebruik maken van de diensten van onze bib.