Nieuws - meest recent

jun
23

Roefelen kan op zaterdag 23 juni. Klik door voor het aanbod!

De technische dienst doet heel hard zijn best om de groenzones en het openbaar domein te onderhouden. Maar wist je dat u als burger ook een verantwoordelijkheid hebt? Wij doen het alvast pesticidenvrij, u ook?

jun
30

Op zaterdag 30 juni 2018 gooien we de poort open van 't Compostoekske voor het publiek. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wij bieden u graag een natje en een droogje aan én een kleine attentie.

Vakmannen en -vrouwen kunnen gratis een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit te valoriseren. Ook in Lendelede zijn er zeker kleine bedrijven of zelfstandigen die in aanmerking komen om het label Erkend Ambacht te krijgen. Dit label en de erkenning is een belangrijke troef: zo weten klanten dat ze te maken hebben met een echte vakman.

Gemeente Lendelede bereikt al meer dan 30% van onze inwoners via Facebook. Volg je ons nog niet? Klik snel op de 'vind ik leuk'-knop.

Ook Gemeente Lendelede is een Curieuze Neus en meet tijdens een maand de luchtkwaliteit in onze gemeente (samen met andere inwoners). In september volgen de resultaten.

mei
25

Het perfecte moment om jouw buurman/vrouw beter te kennen en misschien wat vaker een spontane babbel te slaan of elkaar een welgemeende goedendag te wensen.

Babbelen met de buren

Op meerdere plaatsen in de gemeente is er vraatschade waargenomen aan buxusplanten. Deze worden veroorzaak door de rups van de buxusmot. Grote aantallen rupsen kunnen de volledige plant kaal vreten. De buxus verliest daardoor tijdelijk zijn sierwaarde, maar gaat er niet dood van. Toch is het beter schade te vermijden.

Duizenden solitaire bijen, lieveheersbeestjes, zweefvliegen … gaan rond deze tijd weer volop op zoek naar nest- en schuilgelegenheid. Jij kan hen helpen door het maken van een insectenhotel! Winterse tuinresten die je in het voorjaar opruimt, zijn vaak ideale bouwmaterialen voor hun mini-hotel.

Word jij onze nieuwe “kringloop”vrijwilliger?