Nieuws - meest recent

aug
24

Tijdens de jaarlijkse kermis van Lendelede wordt in het kader van de activiteiten traditiegetrouw een deel van het centrum afgesloten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende periodes en straten zodat u hiermee rekening kan houden en niet voor onverwachte hinder komt te staan.

sep
15

Op zaterdag 15 september 2018 kan je om 14u terecht op Hoeve Vercaemer voor een kruidenworkshop. Een gratis activiteit waar je van lesgeefster Marianne Demeestere uitleg krijgt over het gebruik van kruiden in het dagelijkse leven. Inschrijven kan tot en met 11 september.

aug
25

Tijdens de zomermaanden staat er opnieuw een geefkast in het gemeentehuis. Kom langs om iets te halen of iets te geven. Niet is zo leuk als delen!
Met als kers op de taart het geefcafé op zaterdag 25 augustus.

sep
01

Op zaterdag 1 en zondag 2 staat er een unieke familie-activiteit op het programma! Voor het eerst zal je kunnen kamperen in het Patrijzenbos! Na de film in het bos kan je onmiddellijk onder de lakens kruipen. Vooraf kan je genieten van een lekkere spaghetti en 's morgens smullen van een heerlijk ontbijt. Schrijf je snel in, want de plaatsen (om te kamperen) zijn beperkt.

Met onmiddellijke ingang worden er maatregelen genomen om spaarzaam om te gaan met het water in onze provincie. Er viel sinds juni in West-Vlaanderen amper neerslag. De weersverwachting is dat de komende week de warmste week van de zomer wordt. De drinkwaterproductie komt in het gedrang. Het peil van de waterlopen is heel laag en door het oppompen op sommige plaatsen zelfs volledig drooggelegd.

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin, heb je een boontje voor klimplanten of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Dan is de verkoopactie van streekeigen (fruit)bomen, struiken en kleinfruit van Natuurpunt zeker iets voor jou!

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Ga spaarzaam om met (drink)water om de bevoorradingsproblemen te voorkomen.

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde is er een wandelkaart uitgewerkt voor het volledige grondgebied van de gemeente. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!

Update 21 juni 2018

Aannemer NV Olivier Construct uit Izegem plaatst binnenkort de onderlaag van de asfaltverharding vanaf de Emiel Neirynckstraat tot aan de Nelcastraat. Dat is de eerste nieuwe weg als je van de spoorweg komt.

Nadien zal er, buiten de werkuren, heel plaatselijk verkeer mogelijk zijn in dat deel van de werken. Dit op eigen risico, maar handelaars zullen op die manier opnieuw beter bereikbaar zijn.