Nieuws - meest recent

We willen opnieuw iets speciaal maken van de eerste Lendeleeft van 2019. Daarom een oproep om foto's van evenementen in Lendelede of mooie beelden uit Lendelede te bezorgen aan de Redactieraad van Lendeleeft.

okt
21

Voor het derde jaar is er de 100 miles natuurlopen in het Patrijzenbos. Gemeente Lendelede daagt jullie uit om het record van vorig jaar te verbreken! Dit jaar is de uitdaging samen 303 miles natuurlopen... Deelnemen is gratis, maar graag vooraf inschrijven.

nov
09

De verouderde rijwoning in de Koning Boudewijnstraat 234 in Kuurne werd in 7 maanden tijd volledig gerenoveerd. Door doordachte keuzes in technieken (vloerverwarming, zonnepanelen, C+ ventilatiesysteem) en doorgedreven isolatie scoort de woning een E-peil 30en kunnen we spreken van een BEN-woning of Bijna Energie Neutrale woning! Pas vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan een E-peil 30.

en als je ’t goed aanpakt, heb je niks te vrezen!

Dankzij 3 digitale vrachtwagensluizen met cameradetectie tegen sluipverkeer in Kortrijk, Kuurne en Lendelede is er een grotere pakkans tegenover hardleerse vrachtwagenbestuurders.

In de resterende dagen van de maand augustus zullen de verschillende betonplateau’s gegoten worden. Na de droogtijd volgt de asfalttoplaag.

aug
25

Tijdens de zomermaanden staat er opnieuw een geefkast in het gemeentehuis. Kom langs om iets te halen of iets te geven. Niet is zo leuk als delen!
Met als kers op de taart het geefcafé op zaterdag 25 augustus.

Met onmiddellijke ingang worden er maatregelen genomen om spaarzaam om te gaan met het water in onze provincie. Er viel sinds juni in West-Vlaanderen amper neerslag. De weersverwachting is dat de komende week de warmste week van de zomer wordt. De drinkwaterproductie komt in het gedrang. Het peil van de waterlopen is heel laag en door het oppompen op sommige plaatsen zelfs volledig drooggelegd.

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

Hou je van een bijen- of vogelvriendelijke tuin, heb je een boontje voor klimplanten of wil je graag kunnen snoepen van je tuin? Dan is de verkoopactie van streekeigen (fruit)bomen, struiken en kleinfruit van Natuurpunt zeker iets voor jou!