Nieuws - meest recent

Autodelen: Wat en waarom? 

Het concept van autodelen raakt meer en meer ingeburgerd in de Vlaamse steden en gemeenten. De provincie West-Vlaanderen stelt als eerste provincie één wagen uit het eigen wagenpark ter beschikking voor alle West-Vlamingen en wil zo ook inzetten op autodelen als vorm van duurzame mobiliteit. Voor het project doet het provinciebestuur een beroep op autodelen.net, een organisatie die autodeelprojecten in heel Vlaanderen ondersteunt. 

Ook in 2018 blijft het interessant om te investeren in energiebesparing. Zowel voor nieuwbouwwoningen als voor bestaande woningen is er een uitgebreid financieel ondersteuningspakket voorzien. En wie grondig renoveert, kan genieten van de totaalrenovatiebonus.

Vanaf 1 januari 2018 hanteert De Watergroep een geïndexeerd tarief voor drinkwater. Lees meer over de wijzigingen voor huishoudelijke klanten.

Het gemeentebestuur van Lendelede zoekt een voltijds (38u) technisch beambte groendienst (m/v) in contractueel verband (E1-E3) voor een bepaalde duur van 6 maanden (nl. van 16/4/2018 t.e.m. 12/10/2018).
Met aanleg van wervingsreserve van 1 jaar.

Het premieboekje van de gemeente Lendelede voor 2018 is beschikbaar. Het boekje bundelt alle premies die je bij verschillende instanties kunt krijgen.

feb
01

Tournée Minérale komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Het personeel van Gemeente en OCMW Lendelede vormt alvast een team om samen de uitdaging aan te gaan! Doe je ook mee? Registreer je via www.tourneeminerale.be

De VREG, Samenlevingsopbouw, VEA en VVSG lanceerden op 6 december 2017 een informatiecampagne naar kwetsbare gezinnen in Vlaanderen: “Je kan minder betalen voor elektriciteit en aardgas. Doe de V-test!” We willen gezinnen aanmoedigen bewust energiecontracten te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste en klantvriendelijkste leveranciers. Klik door voor een getuigenis!

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

Weldra ligt de laatste Lendelééft bij iedereen in de brievenbus. Net zoals vorig jaar hebben we onderaan de pagina's een heuse 'filmstrip' voorzien met daarin foto's van realisaties en gebeurtenissen in onze gemeente in de loop van 2017. We hopen dat jullie ervan genieten om samen met ons herinneringen op te halen. Vergeet alvast niet deel te nemen aan de wedstrijd!

Vanaf vrijdag 24 november 2017 tot 13 januari 2018 worden er renovatie – en herstellingswerken uitgevoerd aan spoorwegovergang 108 gelegen in de Hemelrijkstraat te Ingelmunster.