Nieuws - meest recent

Weldra in uw brievenbus: de nieuwe ophaalkalender.

Ook dit jaar organiseert de Provincie een groepsaankoop groene stroom.
De gemeente Lendelede zal deze 8ste groepsaankoop eveneens mee ondersteunen

PZ Vlas neemt op 3 december zijn intrek in een nieuw politiecommissariaat, aan de Minister De Taeyelaan.

De politiezone Kortrijk-Kuurne-Lendelede ontstond in 2001 bij de eenmaking van de politiediensten in ons land en kreeg de naam ‘VLAS’, kortweg PZ Vlas. Die naam verwijst naar de vlasnijverheid die de Leiestreek grote welvaart heeft gebracht.

Het hoofdcommissariaat en twee andere politiegebouwen bevonden zich van meet af aan in Kortrijk. Daarnaast hebben ook Kuurne en Lendelede elk hun eigen lokale politiepost, van waaruit de agenten politiewerk op maat leveren.

nov
19

Van 19 tot 23 november is het ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’.

Afval correct buiten zetten of aanbieden op het recyclagepark is een kleine moeite. Maar voor de afvalophalers en recyclageparkwachters is het een wereld van verschil. Door het correct aan te bieden zorg je voor hun veiligheid, vermijd je zwerfvuil en kan de ophaling of het bezoek aan het recyclagepark vlot verlopen.

Ga de strijd aan tegen zwerfvuil in/rond uw bedrijfsterrein en plaats Mooimakers bermborden. Bestel ze gratis in de Mooimakers-webshop. Inclusief paal en kabelbinders!

Tot nu was de textielinzameling vaak beperkt tot herbruikbare kledij en schoenen. Toch is ook versleten textiel waardevol voor recyclage. In overleg met de sector werd daarom de sorteerboodschap voor textielafval aangepast. Volgens de nieuwe sorteerregels worden naast herbruikbare kleding en schoenen nu ook versleten kleding, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen selectief ingezameld.

Denk je eraan om op Nieuwjaar vuurwerk af te steken, hou dan rekening met deze tips om je feestje niet te verknallen.

Afval buiten plaatsen de dag voor de ophaling vanaf 17u en ten laatste voor 6u de dag van de ophaling zelf. Het tijdstip van de ophaling kan door omstandigheden wijzigen.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verstuurde de heffingsbiljetten op de waterverontreiniging (heffingsjaar 2018). Gezinnen die aan de sociale voorwaarden voldoen, hebben recht op een sociaal tarief.

nov
09

De verouderde rijwoning in de Koning Boudewijnstraat 234 in Kuurne werd in 7 maanden tijd volledig gerenoveerd. Door doordachte keuzes in technieken (vloerverwarming, zonnepanelen, C+ ventilatiesysteem) en doorgedreven isolatie scoort de woning een E-peil 30en kunnen we spreken van een BEN-woning of Bijna Energie Neutrale woning! Pas vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen voldoen aan een E-peil 30.