Nieuws - meest recent

apr
24

Drukke agenda voor onze jongste inwoners! Na de paasvakantie vliegen er we er onmiddellijk in met de Buitenspeeldag in het Patrijzenbos! Graag inschrijven via de webshop voor de praktische gang van zaken.

Sinds 1 april kan u als burger een geveltuin aanleggen. Klik snel door voor meer informatie en bevorder de groenbeleving in onze gemeente.

Als inwoner van Lendelede krijg je de mogelijkheid om te antwoorden op vragen als: wat zijn de sterke punten en welke zijn de aandachtspunten. Zo kan het gemeente- en OCMW-bestuur het meerjarenplan 2020-2025 op punt stellen. De enquête valt deze week bij 1400 willekeurig gekozen burgers in de brievenbus. De resultaten worden verwerkt door een onafhankelijk bureau. Op dinsdag 4 juni organiseren we om 19u gesprekstafels in GC Den Tap.

Altijd al een elektrische fiets willen testen? Wil je ervaren hoe vlot je met een elektrische bakfiets je kinderen naar school vervoert?
Schrijf je dan binnenkort in op www.testkaravaan.be voor de campagne 'de testkaravaan komt naar jouw gemeente!', een initiatief van het Provinciebestuur West-Vlaanderen in samenwerking met gemeente Lendelede.

Lendelede ondertekende op maandag 1 april, samen met nog 26 andere lokale besturen uit de regio, het charter Gezonde Gemeente. Het bestuur streeft ernaar om de inwoners maximale kansen te bieden op een goede gezondheid.

Op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart was er terug koffiestop in de bib en het gemeentehuis.

mrt
25

Op maandag 25 maart 2019 gaat de firma NV Olivier Construct uit Izegem het wandelpad gieten aan de achterzijde van de Site Nelca.

Dit gebeurt aan de hand van plaatsen van een betonpomp en bijhorende betonmixers. Dit ongeveer ter hoogte van het huisnummer 43 in de Emiel Neirynckstraat.

Ingevolgde deze werkzaamheden wordt de Emiel Neirynckstraat op die plaats afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Er wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten, dit tot aan de werkzaamheden.

De werken nemen een aanvang rond 7 uur en zouden tegen de middag afgerond zijn.

mrt
29

In 2018-2020 organiseert Natuurpunt met de Vlaamse Steenuilenwerkgroep opnieuw een inventarisatie van de steenuil in heel Vlaanderen. Deze regelmatig uitgevoerde inventarisatie laat toe om het bestand en de evolutie van de steenuil in onze regio’s op te volgen, zodat gepaste beschermingsmaatregelen kunnen genomen worden.

De storm van 10 maart heeft op verscheidene plaatsen ernstige schade veroorzaakt.
Wie schade heeft geleden, kan dit melden bij de dienst grondgebiedszaken in het gemeentehuis tegen ten laatste 15 april.