Nieuws - meest recent

Het OCMW van Lendelede is op zoek naar een jobstudent (m/v/x) voor de klusjesdienst. Dit om de dienstverlening verder te garanderen tijdens de zomer van 2019. Alle info vind je in het vacaturebericht.

Conform het decreet lokaal bestuur worden de besluitenlijsten van het College van Burgemeester en Schepenen als het vast bureau gepubliceerd op onze gemeentelijkse website.

Keuzemenu bij bellen 1701

Wie de politiezone Vlas wil contacteren, kan dit sinds een tijd via het verkorte nummer 1701. Daarna krijg je dit keuzemenu te horen:

“Welkom bij de Politiezone Vlas, dit gesprek wordt opgenomen”

  • Voor een politietussenkomst, druk 1”
  • Voor administratieve vragen, druk 2”

Bewoners en bezoekers van Kortrijk, Kuurne en Lendelede kunnen dus zowel voor dringende als niet-dringende meldingen bellen naar het nummer 1701.

jul
06

Schrijf nu in voor de Kubb Cup van KWB Lendelede en Samentuin. De beker kan bemachtigd worden op 6 juli. Het tornooi gaat door op Hoeve Vercaemer.

jun
29

Na de opstart, vier jaar geleden, gaat het prima met ’t Compostoekske. Het loopt goed, nog steeds zijn er gezinnen die 1 à 2 keer per week hun groenten- en fruitafval komen deponeren in de compostbakken. De moestuin staat in bloei en regelmatig kunnen de deelnemers iets lekkers meenemen uit de tuin. En of ze dat leuk en lekker vinden! Kom het zelf ontdekken tijdens de open-poort-dag.

Vorig jaar is de Aziatische hoornaar echt zijn invasie in ons land begonnen. De overheid - in samenwerking met de universiteit, brandweerdiensten en civiele bescherming - hebben een plan klaar om dit jaar de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen. Dit is hard nodig omdat de Aziatische hoornaar onze inheemse insecten (bijen, wespen, vliegen,...) belaagt waardoor de bestuiving van onze landbouwgewassen onder druk komt te staan. Bovendien heeft de Aziatische hoornaar een opmerkelijke voorkeur voor honingbijen wat voor de imkers in ons land een ernstig probleem kan worden.
Echter, het plan kan alleen slagen met de hulp van de bevolking.

Heel wat inwoners van Kortrijk, Kuurne en Lendelede maken gebruik van een aanhangwagen die zij aan hun voertuig koppelen, bijvoorbeeld om te verhuizen of om tuin- of bouwafval naar het recyclagepark te brengen.

Heb je genoten van een dagje in de natuur? Super! Maar vergeet niet dezelfde dag nog te controleren of je geen tekenbeet hebt!

Het is gezond, milieuvriendelijk, goed voor de portemonnee én het loopt zomaar uit de kraan. Maar toch zit het drinken van flessenwater er bij ons, Vlamingen, stevig ingebakken. Vandaar dat AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders, deze maand een campagne lanceert over kraanwater.

Via het thuis- of e-loket kan je zelf verschillende bevolkingsattesten opvragen. Binnen enkele minuten ontvang je het attest in je mailbox. Daarnaast werken de gemeentelijke diensten met verschillende online formulieren. Bekijk zeker eens www.lendelede.be/E-loket en volg ons op sociale media.