Nieuws - meest recent

Als inwoner van Lendelede krijg je de mogelijkheid om te antwoorden op vragen als: wat zijn de sterke punten en welke zijn de aandachtspunten. Zo kan het gemeente- en OCMW-bestuur het meerjarenplan 2020-2025 op punt stellen. De enquête valt deze week bij 1400 willekeurig gekozen burgers in de brievenbus. De resultaten worden verwerkt door een onafhankelijk bureau. Op dinsdag 4 juni organiseren we om 19u gesprekstafels in GC Den Tap.

apr
27

Ook dit jaar gaan we opnieuw een fiets- en sleutelboslabelactie organiseren in samenwerking met de politiezone Vlas. Elke actie was tot nu toe een groot succes!

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.

Altijd al een elektrische fiets willen testen? Wil je ervaren hoe vlot je met een elektrische bakfiets je kinderen naar school vervoert?
Schrijf je dan binnenkort in op www.testkaravaan.be voor de campagne 'de testkaravaan komt naar jouw gemeente!', een initiatief van het Provinciebestuur West-Vlaanderen in samenwerking met gemeente Lendelede.

apr
01

Wegens werkzaamheden aan de nutsleidingen zal de Kuurnsestraat 15 dagen afgesloten zijn voor voertuigenverkeer.

Op dinsdag 26 maart 2019 voerde de politiezone Vlas verkeers- en alcoholcontroles uit met 3 anonieme voertuigen die rondreden in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Belangrijkste resultaten

In totaal werden 35 voertuigen en bestuurders tegengehouden en gecontroleerd:

mrt
25

Op maandag 25 maart 2019 gaat de firma NV Olivier Construct uit Izegem het wandelpad gieten aan de achterzijde van de Site Nelca.

Dit gebeurt aan de hand van plaatsen van een betonpomp en bijhorende betonmixers. Dit ongeveer ter hoogte van het huisnummer 43 in de Emiel Neirynckstraat.

Ingevolgde deze werkzaamheden wordt de Emiel Neirynckstraat op die plaats afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Er wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten, dit tot aan de werkzaamheden.

De werken nemen een aanvang rond 7 uur en zouden tegen de middag afgerond zijn.

mrt
25

Wegens werkzaamheden zal de Em. Neirynckstraat plaatselijk afgesloten zijn op maandag 25 maart.

Op zondagnamiddag en –avond 17 februari 2019 voerde de politiezone Vlas op verschillende plaatsen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede gecombineerde alcohol- en snelheidscontroles uit. 

Alcoholcontroles

Locaties:

  • De Vlaskouter in Kuurne - Izegemsestraat in Lendelede - Condédreef in Kortrijk

Belangrijkste resultaten:

Nu 2019 reeds volop ingezet is, blikken we even terug op de cijfers van de Minder Mobielencentrale van vorig jaar en geven we jullie graag een zicht op deze mooie dienstverlening van het Sociaal Thuis.