Nieuws - meest recent

Het OCMW van Lendelede is op zoek naar een jobstudent (m/v/x) voor de klusjesdienst. Dit om de dienstverlening verder te garanderen tijdens de zomer van 2019. Alle info vind je in het vacaturebericht.

Conform het decreet lokaal bestuur worden de besluitenlijsten van het College van Burgemeester en Schepenen als het vast bureau gepubliceerd op onze gemeentelijkse website.

Keuzemenu bij bellen 1701

Wie de politiezone Vlas wil contacteren, kan dit sinds een tijd via het verkorte nummer 1701. Daarna krijg je dit keuzemenu te horen:

“Welkom bij de Politiezone Vlas, dit gesprek wordt opgenomen”

  • Voor een politietussenkomst, druk 1”
  • Voor administratieve vragen, druk 2”

Bewoners en bezoekers van Kortrijk, Kuurne en Lendelede kunnen dus zowel voor dringende als niet-dringende meldingen bellen naar het nummer 1701.

Heel wat inwoners van Kortrijk, Kuurne en Lendelede maken gebruik van een aanhangwagen die zij aan hun voertuig koppelen, bijvoorbeeld om te verhuizen of om tuin- of bouwafval naar het recyclagepark te brengen.

Vormingsmomenten reanimeren en defibrilleren - Project 'Hartveilige Gemeente'

Sinds eind 2018 hangen er in Lendelede 5 AED-toestellen, of automatische externe defibrillators:

aan het gemeentehuis, in het DOC, in GC Den Tap, in zaal Lindelei en aan de sporthal.

Het plaatsen van deze AED’s kadert binnen het project van ‘Hartveilige Gemeente’, een samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis die het College van Burgemeester en Schepenen onderschreef.

Via het thuis- of e-loket kan je zelf verschillende bevolkingsattesten opvragen. Binnen enkele minuten ontvang je het attest in je mailbox. Daarnaast werken de gemeentelijke diensten met verschillende online formulieren. Bekijk zeker eens www.lendelede.be/E-loket en volg ons op sociale media.

Ben je graag op de baan?     Steek je graag een handje toe?        Zin in iets nieuws?

Word dan vrijwilliger-chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale van het Sociaal Thuis in Lendelede!

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde is er een wandelkaart uitgewerkt voor het volledige grondgebied van de gemeente. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!