Nieuws - meest recent

De verkeerspolitie voerde in de avond en nacht van 11 op 12 oktober 2018 op 5 locaties in Kortrijk, Kuurne en Lendelede snelheidscontroles uit. Meer dan 1 op 4 chauffeurs rijdt te snel.

3 digitale vrachtwagensluizen met cameradetectie tegen sluipverkeer in Kortrijk, Kuurne en Lendelede doen hun werk. Op 1 maand tijd waren er 429 vrachtwagenbestuurders in overtreding.

okt
14

Op zondag 14 oktober 2018 wordt een wielerwedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd.

nov
19

Het seniorenfeest is een vaste waarde. In samenwerking met de Lendeleedse Seniorenraad organiseert de cultuurdienst op maandag 19 november de volgende editie, in GC Den Tap.

Op het programma: De Show ‘Showkriebels’ met Arthuro Cardini, het showballet Showcase en Marc Dex.

Arthuro Cardini is een muzikale fantasist en zal iedereen gidsen doorheen het showprogramma. Hij brengt enkele goochelfratsen, veel interactie met het publiek en brengt zijn als finale zijn ongeëvenaarde act als Muzikale Clown.

Dankzij 3 digitale vrachtwagensluizen met cameradetectie tegen sluipverkeer in Kortrijk, Kuurne en Lendelede is er een grotere pakkans tegenover hardleerse vrachtwagenbestuurders.

Tijdens de gerichte acties tegen verkeersonveilig rijgedrag op een weekendnacht stelde PZ Vlas opmerkelijke resultaten vast. In Kortrijk reed bijna 1 op 5 te snel in de centrumstraten. Sommige chauffeurs haalden snelheden van meer dan 80 km/uur in zone 30.

Het nieuwe schooljaar is gestart! Tijd om werk te maken van veilig verkeer. Lees alles over de specifieke maatregelen die PZ Vlas neemt in de schoolomgevingen.

In de resterende dagen van de maand augustus zullen de verschillende betonplateau’s gegoten worden. Na de droogtijd volgt de asfalttoplaag.

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde is er een wandelkaart uitgewerkt voor het volledige grondgebied van de gemeente. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!

jun
18

Vanaf 18 juni brengt Infrax de nutsleidingen in de Kasteelstraat en het Dorpsplein ondergronds. De werken zullen normaal afgerond zijn eind augustus. Lees verder voor een overzicht van de verkeersmaatregelen.