Nieuws - meest recent

aug
16

Vanaf donderdag 16 augustus 2018 start NV Vereecke uit Harelbeke met de heraanleg van nutsleidingen in de Izegemsestraat vanaf de Kasteelstraat tot aan de Pastoor De Beirstraat.

Hierbij wordt een tijdelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd vanaf het Dorpsplein tot aan de Pastoor De Beirstraat.

Verkeer ( met uitzondering voor de fietsers en bromfietsers klasse A ) met herkomst Dorpsplein dient om te rijden via de Winkelsestraat – A. Dassonvillelaan – Elfde Julilaan en de Oudstrijderslaan.

aug
24

Tijdens de jaarlijkse kermis van Lendelede wordt in het kader van de activiteiten traditiegetrouw een deel van het centrum afgesloten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende periodes en straten zodat u hiermee rekening kan houden en niet voor onverwachte hinder komt te staan.

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde is er een wandelkaart uitgewerkt voor het volledige grondgebied van de gemeente. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!

Update 21 juni 2018

Aannemer NV Olivier Construct uit Izegem plaatst binnenkort de onderlaag van de asfaltverharding vanaf de Emiel Neirynckstraat tot aan de Nelcastraat. Dat is de eerste nieuwe weg als je van de spoorweg komt.

Nadien zal er, buiten de werkuren, heel plaatselijk verkeer mogelijk zijn in dat deel van de werken. Dit op eigen risico, maar handelaars zullen op die manier opnieuw beter bereikbaar zijn.

jun
18

Vanaf 18 juni brengt Infrax de nutsleidingen in de Kasteelstraat en het Dorpsplein ondergronds. De werken zullen normaal afgerond zijn eind augustus. Lees verder voor een overzicht van de verkeersmaatregelen.

Binnenkort barst de voetbalgekte weer in alle hevigheid los. Overal volgen Belgische supporters de match in de huiskamer of op groot scherm op markten, in cafés en in sportzalen. Ambiance alom! Het feest is wel pas écht compleet als er ook een BOB in het gezelschap is die op voorhand plant hoe iedereen veilig thuis geraakt.

aug
27

Op maandag 27 augustus gaat de 3de editie van Lendlee Koerse door.

Enkel Lendeledenaars (of mensen waarvan de ouders in Lendelede wonen) worden toegelaten.

De minimumleeftijd is 18 jaar.

Inschrijven kan via onderstaande link:

Inschrijvingsformulier Lendlee Koers

Overdreven snelheid is één van de meest voorkomende oorzaken bij een ongeval. Beloof daarom aan je zoon of dochter, vriend of vriendin of om het even welke andere dierbare om niet te snel te rijden. Want een belofte kan levens redden.

 

Beloof het ook op beloofd.be

Omdat we dit wetenschappelijk project genegen zijn willen we de deelnemers op ons grondgebied ondersteunen. Lees verder om te ontdekken hoe!

Gemeente Lendelede bereikt al meer dan 30% van onze inwoners via Facebook. Volg je ons nog niet? Klik snel op de 'vind ik leuk'-knop.