Nieuws - meest recent

Ben je graag op de baan?     Steek je graag een handje toe?        Zin in iets nieuws?

Word dan vrijwilliger-chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale van het Sociaal Thuis in Lendelede!

PZ Vlas neemt op 3 december zijn intrek in een nieuw politiecommissariaat, aan de Minister De Taeyelaan.

De politiezone Kortrijk-Kuurne-Lendelede ontstond in 2001 bij de eenmaking van de politiediensten in ons land en kreeg de naam ‘VLAS’, kortweg PZ Vlas. Die naam verwijst naar de vlasnijverheid die de Leiestreek grote welvaart heeft gebracht.

Het hoofdcommissariaat en twee andere politiegebouwen bevonden zich van meet af aan in Kortrijk. Daarnaast hebben ook Kuurne en Lendelede elk hun eigen lokale politiepost, van waaruit de agenten politiewerk op maat leveren.

Deze werken waren eerder aangekondigd maar de konden niet doorgaan. De aannemer heeft een nieuwe datum doorgegeven:
Op dinsdag 27 november 2018 voert de Bvba Imay Group uit Oostakker herstellingswerken uit ter hoogte van het kruispunt Winkelsestraat – Beiaardstraat.

Op zaterdag 15 december vindt de tweede editie van de Baekelandt-corrida plaats: een loopwedstrijd met start en aankomst op het dorpsplein, opengesteld voor alle lopers. 
Vooraf, om 18u45 starten we met een kids-run. 
Om 19u00 start de ‘kleine corrida’ over het loopparcours van 3 kilometer in het centrum van Lendelede. 
Om 19u30 wordt het startschot gegeven voor de grote corrida: een wedstrijd over 9 kilometer, 3 plaatselijke rondes dus. 

Op dinsdag 6 november voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas snelheidscontroles met onderschepping uit op de Rijksweg in Lendelede. 11,7% reed te snel. De hoogst gemeten snelheden liepen op tot 124 km/u waar je normaal maximum 70 km/u mag rijden.

nov
12

Vanaf maandag 12 november 2018 start NV Vereecke uit Harelbeke met de aanleg van een glasvezelkabel in de Stationsstraat, Nieuwstraat en Kuurnsestraat. Dit werk gebeurt in 3 fases.

3 digitale vrachtwagensluizen met cameradetectie tegen sluipverkeer in Kortrijk, Kuurne en Lendelede doen hun werk. Op 1 maand tijd waren er 429 vrachtwagenbestuurders in overtreding.

okt
14

Op zondag 14 oktober 2018 wordt een wielerwedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd.

nov
19

Het seniorenfeest is een vaste waarde. In samenwerking met de Lendeleedse Seniorenraad organiseert de cultuurdienst op maandag 19 november de volgende editie, in GC Den Tap.

Op het programma: De Show ‘Showkriebels’ met Arthuro Cardini, het showballet Showcase en Marc Dex.

Arthuro Cardini is een muzikale fantasist en zal iedereen gidsen doorheen het showprogramma. Hij brengt enkele goochelfratsen, veel interactie met het publiek en brengt zijn als finale zijn ongeëvenaarde act als Muzikale Clown.

In de resterende dagen van de maand augustus zullen de verschillende betonplateau’s gegoten worden. Na de droogtijd volgt de asfalttoplaag.