Mondmasker verplicht in de publiek toegankelijke delen van alle gemeentelijke gebouwen

Gepubliceerd op Vrijdag 17 juli 2020

Het coronavirus blijft sterk aanwezig en her en der zijn er lokale opstoten van coronabesmettingen waaronder recent enkele in onze gemeente.

Er werd dan ook beslist dat vanaf maandag 20.07.2020 het dragen van een mondmasker verplicht is in de publiek toegankelijke delen van alle gemeentelijke gebouwen.

Dat kan met een zogenaamd comfortmasker of een alternatief beschermingsmiddel (sjaal of bandana). Indien het omwille van medische redenen niet mogelijk is om een mondmasker te dragen, is een gelaatsscherm ook toegestaan.

Bezoekers (vanaf 12 jaar) moeten het mondmasker te allen tijde aanhouden.

Het personeel mag hun mondmasker afzetten in hun bureel, in vergaderruimtes en als ze achter plexiwand zitten.

De gemeente Lendelede behoudt zich het recht om bezoekers zonder mondmasker de toegang tot gemeentegebouwen te ontzeggen. Op die manier wil het gemeentebestuur, samen met alle inwoners, verder blijven bijdragen aan het indammen van Covid-besmettingen.

Er wordt benadrukt dat het dragen van een mondmasker een aanvullende bescherming is die mensen niet vrijstelt van het toepassen van de 6 gouden regels voor het individueel gedrag.

Voor de bezoekers die geen mondmasker meehebben, wordt er eenmalig een mondmasker ter beschikking gesteld. Een volgende keer dient hiervoor een vergoeding van € 1 gevraagd te worden.

gouden regels