Nacht van de Steenuil

mrt
29

In 2018-2020 organiseert Natuurpunt met de Vlaamse Steenuilenwerkgroep opnieuw een inventarisatie van de steenuil in heel Vlaanderen. Deze regelmatig uitgevoerde inventarisatie laat toe om het bestand en de evolutie van de steenuil in onze regio’s op te volgen, zodat gepaste beschermingsmaatregelen kunnen genomen worden.

De Zuid-West-Vlaamse Steenuilenwerkgroep werkt hier volop aan mee. Vandaar dat er vanaf 15 februari tot en met  20 maart 2019 tussen 19 uur en 24 uur één of meerdere mensen in jouw buurt (zullen) rondlopen om het geluid van de steenuil na te bootsen. Je kunt op beide oren slapen. Het is voor een goed doel dat die mensen op pad zijn. Als de steenuil aanwezig is dan antwoordt hij of zij en op die manier kunnen we ze inventariseren.

We willen gebruik maken van de Nacht van de Steenuil op 29 maart om iedereen de kans te geven actief deel te nemen aan een dergelijke inventarisatie.

Iedereen is van harte welkom op de inventarisatiewandeling die zal gebeuren in Sente op 29 maart 2019. We doen een wandeling van 4 km in Sente en hopen toch op een 3-5 tal waarnemingen van steenuilen. Misschien zit er zelfs kans op een bosuil in.

Tijdens de wandeling zal uitleg gegeven worden over onze kleinste uiltje. Er wordt getoond hoe de gestandaardiseerde methode voor inventarisatie in zijn werk gaat en wat er momenteel reeds gebeurt om het steenuiltje te helpen.

Mocht het zwaar regenen en/of stormachtig zijn, dan zal de activiteit niet kunnen doorgaan, duimen dus voor treffelijk weer.

Daar het een avondwandeling betreft vragen we om een fluo-hesje te dragen en goede stapschoenen. We nemen hier en daar een pad dat eventueel wat modderig kan zijn.

  • Plaats van vertrek: kerk van Sente. Er is daar parkingplaats.
  • Start van de wandeling 19 u.
  • Verwachte duur: 3 uur.
  • Uw begeleider: Dirk Verhaeghe (0476  86 59 09) en Guido Desmarets (0477 285 128)

Aangemaakt op: 12/02/2019