Nieuwe ophaalkalender

Tussen 10 en 31 december valt de nieuwe ophaalkalender in je brievenbus.

Volgende nuttige info kan je er in terugvinden:

  • de ophaaldata;
  • de openingsuren en sluitingsdagen van de recyclageparken;
  • de sorteerregels;
  • informatie over de recyclage-app van Fost Plus, Recupel en Bebat waarbij je ook de ophaaldata en nuttige info van I.V.I.O. kan opvragen;
  • de data voor de ophaling van grofvuil op afroep tegen betaling;

Bijhouden dus!

Heb je geen kalender ontvangen of kreeg je een verkeerde kalender in je bus, dan kan je bij de milieudienst van je gemeente terecht of bij I.V.I.O.
De ophaalkalender kan je ook online raadplegen via de website  van IVIO. Je kan ook de kalender (ICS) importeren in je google-, hotmail- of outlookagenda.

Met de Recycle! app heb je de ophaalkalender altijd bij de hand. De app stuurt je zelfs een melding wanneer je afval buiten moet plaatsen. Daarnaast kan je ook de openingsuren van de recyclageparken en handige sorteertips vinden. Recycle! kan je downloaden via de App Store of de Google Play Store.

Opgelet: plaats steeds je afval buiten de avond voor de ophaaldag vanaf 20u en ten laatste om 6u de ochtend van de ophaling! Op die manier zal je afval zeker meegenomen worden. Reden hiervoor is dat de ophaaldiensten hun ronde ook in een andere volgorde kunnen uitvoeren en dat het tijdstip van ophaling bij jou daarbij sterk kan verschillen. Tijdig buiten plaatsen is de boodschap!

Aangemaakt op: 04/12/2018