Nieuws - meest recent

jun
08

De tentoonstelling vertelt het verhaal van communicatie en WO I, van letterzetters en bezetters.

jun
30

Op zaterdag 30 juni 2018 gooien we de poort open van 't Compostoekske voor het publiek. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wij bieden u graag een natje en een droogje aan én een kleine attentie.

aug
24

Tijdens het weekend van 24 augustus is er kermis in Lendelede. Hier vind je het volledig kermisprogramma.

jun
18

Vanaf 18 juni brengt Infrax de nutsleidingen in de Kasteelstraat en het Dorpsplein ondergronds. De werken zullen normaal afgerond zijn eind augustus. Lees verder voor een overzicht van de verkeersmaatregelen.

Op dinsdag 12 juni 2018 voerden de PZ Vlas en de Douanedienst een gezamenlijke controleactie uit. De controlepost stond opgesteld op de Rijksweg in Lendelede. De focus van de actie lag op het zwaar vervoer.

Kan jij ook wel eens genieten van een dagje wandelen in het bos, spelen in de tuin of picknicken in het park? Leuk, maar kleine spinachtige beestjes, beter gekend als teken, kunnen op de loer liggen. Ze bevinden zich in hoog gras of in de struiken wanneer ze op zoek zijn naar bloed en de meeste teken zijn actief tussen maart en oktober. Eenmaal ze op je lichaam gekropen zijn, zoeken ze warme plekjes op zoals knieholtes, liezen of oksels. Teken kunnen zich vastbijten en je ziek maken, maar door te controleren kan je dit voorkomen.

We verlangen allemaal naar het warme weer. Maar extreme warmte heeft soms minder prettige gevolgen. Elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenwonende ouderen of chronisch zieken.

Tijdens warme zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De groene grasmatten en kleurrijke bloemenperken worden rijkelijk besproeid, zwembaden worden gevuld voor een zomer vol waterpret. De Watergroep staat in Lendelede elke dag in voor de levering van kwalitatief drinkwater. We geven graag enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.

Geen gesleur met boeken deze zomer; leen een e-reader of een dwarsligger in de bib. Leesplezier en extra plaats in je valies verzekerd!

Binnenkort barst de voetbalgekte weer in alle hevigheid los. Overal volgen Belgische supporters de match in de huiskamer of op groot scherm op markten, in cafés en in sportzalen. Ambiance alom! Het feest is wel pas écht compleet als er ook een BOB in het gezelschap is die op voorhand plant hoe iedereen veilig thuis geraakt.